Skocz do zawartości

amortyzator Reba problem

Pawel1978

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam problem z amortyzatorem Reba.

Kupiłem rower Ktm Ultra 1964 z amortyzatorem  RockShox Reba RL 29"" Q-SA-100-T".

Od samego początku mam z nim problem. Na początku jak kupiłem rower amortyzator nie blokował się z manetki .

Zawiozłem do sklepu gdzie kupiłem rower coś tam zrobili i działał choć moim zdaniem bardzo słabo wybiera dziury (podobnie działał do mojego starego RST )

więc po przejechaniu 300 km zawiozłem rower ponownie do sklepu na pierwszy przegląd i opowiedziałem moje odczucia więc serwisant stwierdził że sprawdzi jak jest napompowany i dopasuje do mojej wagi.

Po odebraniu roweru i pierwszej przejażdżce amortyzator znowu się nie blokuje. Mam wrażenie że przy zablokowanym można go więcej ugiąć niż niż przy otwartym.

Nie wiem czy to ma znaczenie ale rower przewoziłem w bagażniku ze zdemontowanym przednim kole i w pozycji leżącej.

Nie wiem czy mogę na nim jeździć czy zawieść z powrotem do sklepu (tu mam duży problem bo do sklepu mam 200km)

Proszę o jakąś podpowiedz co z tym zrobić. Może amortyzator ma jakąś wadę fabryczną.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...