konop90 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Siema przymierzam się w końcu do kupienia butów wraz z pedałami, kwota jaką chciałbym przeznaczyć to maks 300 na buty ale to w ostateczności i chyba pedały 520. Oglądałem głównie modele Shimano i wybrałem sobie m087 są mega wygodne ale dosyć drogie jak dla mnie jeśli mam szukać nowych. Drugim modelem jest xc30 również wygodne ale są na rzepy. Znalazłem różne aukcje gdzie nawet za 150 zł są używane m087 jednak nie wiem czy warto iść w użwane. Tu pojawia się moje pytanie czy odczuję dużą różnicę pomiędzy modelami podanymi wyżej bądź podobnymi? Chodzi mi o klamrę i bez. Mam zamiar robić dziennie min 40 km do pracy i dodatkowo wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 jedyna praktyczna różnica między tymi butami to klamra dzięki której buty powinny dłużej posłużyć bo ciągłe rozpinanie rzepa skraca jego "życie" co w konsekwencji może zadecydować o wymianie butów (x30 miałem a obecnie mam m087) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Czyli nie ma w zasadzie wielkiej różnicy w grubości podeszwy itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 W używane bym się raczej nie pchał. Jak miałeś okazję mierzyć m087 i twierdzisz że są "mega wygodne" to bierz bo o to tu przede wszystkim chodzi, czyli o wygodę właśnie. Ja mierzyłem buty z klamrą i bez i dla mojej chudej i długiej stopy klamra jest genialnym wynalazkiem. Można wręcz zatrzymać krążenie . Buty z rzepem niby stopę trzymały ale "to nie to". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 ja nie zauważyłem różnic w grubości podeszwy, choć zdarzyło się włazic po skałkach jedne i drugie sie sprawdziły, oczywiście na tyle na ile mogły sie sprawdzić buty rowerowe (oczywiście rower targałem na plecach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A czemu nie warto pchać się w używane? Akurat ja mam małą w miarę stopę ale szeroką więc nie przeszkadzały mi i same rzepy. A jak z trwałością klamry w przypadku lekkiego uderzenia upadku itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Skoro Ci nie przeszkadzały to bierz bo z reguły są tańsze a jak widzę zależy Ci na jak najniższych kosztach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 A możecie mi powiedzieć czy to są damskie czy męskie bo kolor taki nijaki ale raz są opisane jako męskie a raz jako damskie i sam nie wiem, a mam możliwość kupienia trochę taniej. http://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-sh-m087w-shimano,45398.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 jak już mierzysz w takie kolory to może zainteresuje cię bardzo fajny butNorthwave rebel w kolorze biały-cappuccino za 300zł są tylko że rozmiar 44 i 47 http://okazjerowerowe.pl/odziez-buty-plecaki,rebel-sbs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Nie tyle mierzę co po prostu nie wiem czy to męskie czy nie ale może ktoś ma i się wypowie:D co do twojej oferty niestety poszukuję 43 więc odpada chociaż promocja dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 43 nosisz cywilne ? Bo przypadku NW to odpowiada rozmiarowi 44,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Cywilne noszę 42 a chodziło mi o ogólnie shimano 43 mierzyłem i były dobre więc obstawiałem że większość jest zawyżona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 mam 520-ki u siebie. Po kilku setkach zaczęły coś skrzypieć. Podobno one tak czasami mają. Już się przyzwyczaiłem, ale na początku to irytujące było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.