Skocz do zawartości

[buty] Buty spd mtb i pedały

konop90

Rekomendowane odpowiedzi

Siema przymierzam się w końcu do kupienia butów wraz z pedałami, kwota jaką chciałbym przeznaczyć to maks 300 na buty ale to w ostateczności i chyba pedały 520. Oglądałem głównie modele Shimano i wybrałem sobie m087 są mega wygodne ale dosyć drogie jak dla mnie jeśli mam szukać nowych. Drugim modelem jest xc30 również wygodne ale są na rzepy. Znalazłem różne aukcje gdzie nawet za 150 zł są używane m087 jednak nie wiem czy warto iść w użwane. Tu pojawia się moje pytanie czy odczuję dużą różnicę pomiędzy modelami podanymi wyżej bądź podobnymi? Chodzi mi o klamrę i bez. Mam zamiar robić dziennie min 40 km do pracy i dodatkowo wycieczki.

W używane bym się raczej nie pchał. Jak miałeś okazję mierzyć m087 i twierdzisz że są "mega wygodne" to bierz bo o to tu przede wszystkim chodzi, czyli o wygodę właśnie. Ja mierzyłem buty z klamrą i bez i dla mojej chudej i długiej stopy klamra jest genialnym wynalazkiem. Można wręcz zatrzymać krążenie ;). Buty z rzepem niby stopę trzymały ale "to nie to".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...