Skocz do zawartości

[Blokada] pedałowanie do tyłu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam takie pytanie

Jak zablokować pedalowanie do tyłu w rowerku 14 cali

Napisano

Ostre koło .bo córka pedałuje do tyłu a w taki sposób szybko nie nauczy się jeździć bo zawsze będzie pedałować do tyłu,hamulce tylnie i przednie ma na kierownicy więc niech tak zostanie ☺

Napisano

Ona jak siada na rower to nogami kręci do tyłu bo idzie jej to lekko a do przodu ciężko i nie chętnie dlatego chcę zablokować jej możliwość obracania pedałami do tyłu

Napisano

Nie sądzę że jest za mała, ma 3 latka a o rowerku zawsze marzyła, siada chętnie i kręci nogami :-) niestety zbyt często do tyłu ;-) Porcelanowy jak się montuje rakiety koło?

Napisano

Chyba większość dzieciaków tak ma z pedałowaniem do tyłu.Tak jest po prostu lżej.Daj jej trochę czasu to w końcu ogarnie.Największy problem jest z ruszaniem,więc mała pomoc z twojej strony jak najbardziej wskazana.

• Mod Team
Napisano

Metoda znajomego, skuteczna.

Rowerek pełen wypas, kaseta przerzutki i kupa innych niepotrzebnych bajerów i problem jak wyżej.

Połączył kasetę z kołem(szprychą) zwykłym zipem no i zrobiło się ostre. Młodzian kręcił do przodu bo inaczej się nie dało. Mankamentem było ustawienie położenia pedałów do startu, trzeba było rower przetoczyć do dobrego ustawienia korby.No i jak to w ostrym pedały kręciły się zawsze Trzeba było dwóch dni żeby dziecko załapało o co chodzi i trochę pomocy ojca.

Później stwierdzenie że nie trzeba kręcić pedałami żeby rower się toczył było już łatwe i odkrywcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...