Gość Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Witam mam takie pytanie Jak zablokować pedalowanie do tyłu w rowerku 14 cali
djzatorze Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Nie wiem czy rozumiem... Chcesz zrobić ostre koło czy hamulec "w pedałach"? W obu przypadkach trzeba wymienić piastę, w pierwszym na ostrokołową, w drugim na torpedo.
Gość Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Ostre koło .bo córka pedałuje do tyłu a w taki sposób szybko nie nauczy się jeździć bo zawsze będzie pedałować do tyłu,hamulce tylnie i przednie ma na kierownicy więc niech tak zostanie ☺
djzatorze Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Hehe, no to wytłumacz że nie posuwa się do przodu w ten sposób, ostre koło spowoduje że będzie się przemieszczać do tyłu
porcelanowy Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Powitoł OK do nauki jazdy? Twoja córa Według mnie lepiej już zamontować koło z kontrą. Szybko złapie że jak kręci do tyłu to nie jedzie
Gość Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Ona jak siada na rower to nogami kręci do tyłu bo idzie jej to lekko a do przodu ciężko i nie chętnie dlatego chcę zablokować jej możliwość obracania pedałami do tyłu
Garlock Napisano 11 Marca 2015 Napisano 11 Marca 2015 A może jest jeszcze za mała na naukę? Jest pora szansa, że jak zablokujesz wolnobieg, to wale nie będzie kręcić pedałami.
Gość Napisano 11 Marca 2015 Napisano 11 Marca 2015 Nie sądzę że jest za mała, ma 3 latka a o rowerku zawsze marzyła, siada chętnie i kręci nogami :-) niestety zbyt często do tyłu ;-) Porcelanowy jak się montuje rakiety koło?
severian Napisano 11 Marca 2015 Napisano 11 Marca 2015 Chyba większość dzieciaków tak ma z pedałowaniem do tyłu.Tak jest po prostu lżej.Daj jej trochę czasu to w końcu ogarnie.Największy problem jest z ruszaniem,więc mała pomoc z twojej strony jak najbardziej wskazana.
Mod Team michuuu Napisano 11 Marca 2015 Mod Team Napisano 11 Marca 2015 Metoda znajomego, skuteczna. Rowerek pełen wypas, kaseta przerzutki i kupa innych niepotrzebnych bajerów i problem jak wyżej. Połączył kasetę z kołem(szprychą) zwykłym zipem no i zrobiło się ostre. Młodzian kręcił do przodu bo inaczej się nie dało. Mankamentem było ustawienie położenia pedałów do startu, trzeba było rower przetoczyć do dobrego ustawienia korby.No i jak to w ostrym pedały kręciły się zawsze Trzeba było dwóch dni żeby dziecko załapało o co chodzi i trochę pomocy ojca. Później stwierdzenie że nie trzeba kręcić pedałami żeby rower się toczył było już łatwe i odkrywcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.