RowerowaTelewizja Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Cześć! Do dzisiaj poruszaliśmy się prawie niezauważalnie... Mieliśmy plan, cel i dużo samozaparcia, aby razem stworzyć ROWEROWĄ TELEWIZJĘ!Po wielu dniach mozolnej pracy ujawniamy światu, że jesteśmy!Od dzisiaj ROWEROWA TELEWIZJA działa, chociaż wiele pracy przed nami!Zapraszamy na pierwszy odcinek, który właściwie jest naszym odcinkiem zerowym. Taka mała zapowiedź, trailer, "wstępniak" na naszą ROWEROWĄ TELEWIZJĘ! :cool: BARDZO, BARDZO ZAPRASZAMY!!!Radek, Michał i Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Pierwsze co ciśnie mi się na usta po obejrzeniu (poważnie) - można dostać ataku padaczki od tego migotania na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Fajnie, trochę brakowało w Polsce takiego video-bloga/kanału (bo umówmy się, że do telewizji to jeszcze trochę daleko ).Życzę powodzenia i mam nadzieję, że będziecie z kamerą wszędzie tam, gdzie ciekawie. PS. Poprawcie temat, zanim wyląduje w śmietniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 pochwalam inicjatywę........ powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lopek77 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Super...tylko nie róbcie z tego kanału reklamowego. Wciśnięcie tu czy tam wzmianki o produkcie jest jak najbardziej ok...w końcu jakoś trzeba się utrzymac, ale jak to będą filmiki sponsorowane to będzie cienko panowie. Gratuluję pomysłu i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaTelewizja Napisano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Nie mamy zamiaru być kanałem reklamowym. Chcemy pokazać świat rowerów od środka... Będą porady, relacje z zawodów, miejscówki, ciekawi ludzie, itp. Mamy dużo pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaTelewizja Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Jesteście ciekawi co dalej...?No to się doczekaliście!!!Pierwszy, oficjalny odcinek Rowerowej Telewizji! Emotikon Nie ma odwrotu!Machina ruszyła i porwała nas w wir rowerowego świata! Zapraszamy!Radek, Krzysiek i Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Moim zdaniem : - za duzo gadania. Jesli musialo go byc tyle to material calosciowo powinien byc dluzszy. - czy panowie redaktorzy uczestnicza tez cialem we wlasnych produkcjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Spoko materiał. Duży plus za zdjęcia z drona. PS. wiem, że to dosyć trudne, ale radzę wystrzegać się tego "...yyy..." w trakcie zbierania myśli, żeby nie zostać później przerobionym na zielono jak Robert Makłowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Trochę tego ''yyy'' bylo za dużo,ale myślę że chłopaki muszą sie ''wyrobić'' i będzie git. Życzę powodzenia i czekam na więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Zbyt dużo tego "yyy". Trzeba się tego pozbyć i będzie git. Jak dla mnie trochę zbyt głośny podkład muzyczny w trakcie rozmowy. Myślę, że jak wam nie zabraknie zapału to za naście odcinków może się to fajnie rozwinąć. Jak ze wszystkim trzeba nabrać trochę doświadczenia. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 policzcie czasowo ile sekund są gadające głowy... nie podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczylepszy Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 yyyyyyy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Fajnie, że powstaje polski kanał rowerowy na wzór GCN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Spokojnie....Każdy na początku się dociera. Pamiętacie początki TVN? Amatorszczyzna totalna. Ogólnie pochwalam i trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcyk Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Obejrzałem 2 odcinki to roszczę sobie prawo do oceny Pomysł fajny - OK to na plus, umiejętności kamerzysty też OK z tym że zdarzyło mu się wybrać ciemniejsze miejsce, gdzie nie było zbyt dobrze widać rozmawiających ze sobą osób (zimowa sceneria fajny widok na góry ale nie na rozmówców). Od strony obrazu i dźwięku (brak szumów wiatru etc) jest fajnie, kolorowo i dobrze się to ogląda. Gorzej w moim mniemaniu sprawa wygląda w innych tematach. Intro - jeśli miało być dynamiczne to niestety nie jest, to tempo które narzuciliście czołówce powoduje ból głowy. Opis, podpisy etc - żółty motyw jak najbardziej OK z tym że w dalszej części zrobiliście z siebie albo zarozumialców albo sztywniaków. W jaki target odbiorców celujecie? Czy osoby z przedziału 14-45 lat muszą czytać opisy typu redaktor portalu ble ble ble, to jest tv internetowa a nie reportaż historyczny gdzie dla uwiarygodnienia zawartych danych prowadzi się rozmowy z prof. dr hab etc. Podpis na zasadzie samo imię będzie OK. Takie słowo redaktor mnie osobiście kojarzy się z kimś kto nie staje przed kamerami tylko wszystko redaguje albo z takim jednym (tu wykropkuje) o chytrym nazwisku co do reszty odmóżdża lemingi obecnie w tzw "publicznej" tv. Treść i sposób prowadzenia rozmów też poddał bym weryfikacji. Reporter nie musi rzucać się na pierwszy plan. Nie każdy jest krasomówcą i niestety to yyyy daje się wychwycić. W zw. z powyższym zrobił bym najazd wyłącznie na gościa rozmowy a ew. pytanie nawet dogrywał gdyby prowadzący się zająkną czy wrzucił to swoje yyyy ew. poddał cięciu ścieżkę dźwiękową i nawet by się tego nie wychwyciło. Jakie plany macie wobec widza? Pamiętajcie że yt to nie tv i tam panują nieco inne zasady. Ze swojej strony proponuje interaktywność i daleko posuniętą współpracę z osobami subującymi kanał. Może co odcinek wrzucicie jakiś materiał filmowy przesłany od widza, a co jakiś czas przeprowadzicie live czy to na yt czy ustream etc np. z imprez rowerowych rozgrywanych w Polsce? Coś na zasadzie widzowie programu polecają też mile widziane, lepiej bazować na bezpośredniej wiedzy ludzi niż zgrywać wszechwiedzącego i wszystko zawsze sobie przypisywać. Proponuje co jakiś czas spotkać się w okolicy z danym widzem kanału i przejechać się zaproponowanym przez niego szlakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Wielki brat jest pod wrażeniem, tym bardziej, że na 2:09 widać przez ułamek sekundy moją mordę!!! (moglibyście nieco to wydłużyć?). Migotanie i "efekty" jednak trochę męczą, postarajcie się z tym ograniczać, bo potem nikt Was nie odróżni od mainstreamowych mediów. A poza tym - wykonanie naprawdę profesjonalne, trzymam kciuki i zaraz zaczynam rozpowszechniać wśród znajomych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 pierwsze 30 sekund rozmowy i 10 razy yyyy sorry ale nie dałem obejrzeć całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaTelewizja Napisano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wiem, wiem...Wypatrujecie już wiosny za oknem, a my tu zimą straszymy!Mordy się Wam cieszą na każdą kreskę powyżej zera na termometrze za oknem, a my tu śnieg i mróz pokazujemy!Sorry! Ale taki mamy klimat! W górach jeszcze zima, a zimowe szaleństwo na rowerze jest równie pasjonujące!Dlaczego by nie pokazywać ludzi, którym nie straszny mróz, mgła, śnieg?Bo każda pogoda jest dobra do czerpania frajdy ze swojej pasji Zapraszamy na drugi odcinek! Krzysiek, Michał i Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Reporter trochę sztywny, jak się wyluzuje będzie lepiej. Przed rozmową przygotuj sobie pytania, bo nie wiesz o co pytać podchodząc do tych ludzi (przy najmniej takie sprawiasz wrażenie). Za bardzo się stresujesz, staraj się mówić do kamery jak do kumpla wtedy dużo lepiej będzie się to oglądać. Przydałoby się więcej lepszych dynamicznych ujęć z jazdy to zawsze przyciąga widza, jakieś hopki, ostre nawroty itp. Jak na razie te odcinki trochę nudne jak dla mnie. Jakość wideo bardzo słaba, przydałby się lepszy sprzęt. Trochę tak ciężko się to ogląda trudno mi to dokładnie sprecyzować nie ma lekkości odbioru. We wstępie jest za dużo migania, ciężko na to patrzeć jest to nawet wkurzające, proponuję skrócić to do 7 sekund max 10 i przerobić żeby nie było cały czas migania, np. rower w ruchu przejeżdża dwa mignięcia znowu troszkę dłuższe ujęcie i logo. Fajnie byłoby jakbyście mieli swojego bajkera, który startuje w tych zawodach i opowiada krótko o trasie, ciekawszych/trudniejszych odcinkach, poziomie trudności, czy amator da radę przejechać i nie zrobić sobie krzywdy danym szlakiem, no i ciekawsze ujęcia z jego przejazdu (nie musi być to zawodowiec z pierwszej dziesiątki, ale dobrze byłoby żeby chociaż wiedział o czym mówi). Może nawet przejazd we dwójkę gdzie jeden ma kamerkę do przodu a drugi ma kamerkę do tyłu. Dodatkowo kilka słów o waszych rowerach, wyposażeniu, o tym jak przewozicie rowery itp. itd. Na razie niestety to ma nudną formę kiepskiego reportażu bez pomysłu. Na koniec możecie pokazać ciekawsze wpadki podczas kręcenia materiału. W podpisie przydały by się linki do mapki skąd reportaż. Przydały by się też mapki z trasami rowerowymi na danym stoku. Mapki z Endomondo z waszymi przejazdami. Popatrzcie na np. Enduro Me niektóre ujęcia z jazdy mają fajne, ale lektora trochę kiepsko się słucha. Odnośnie inspiracji lektorskich popdpatrzcie na kanale ROJOV13 wiem, że dużo ludzi to ogląda i faktycznie gostka słucha się z pewną lekkością. Jak chcecie na tym zarobić to musicie mieć dużo widzów, a żeby to osiągnąć dobrze żeby filmiki miały charakter rozrywkowy. Możecie zrobić też sekcję z turystyką rowerową, objazd ciekawych miejscówek waszych okolic (Głuszyca, Walim, Srebrna Góra, Wałbrzych, BikePark Mieroszów itp. itd. etc. ...) z zaznaczeniem które trasy objechaliście, które polecacie, które czym się wyróżniają, gdzie w okolicy można tanio i dobrze zjeść, gdzie szukać taniego wygodnego noclegu, gdzie zaparkować samochód i wjechać na szlaki, gdzie są jakieś hopki, gdzie singletracki. Dopiero obejrzałem odcinek #00 i muszę powiedzieć, że jest to wasz najlepszy odcinek do tej pory, jak byście utrzymali taki styl byłoby dużo lepiej. https://www.youtube.com/watch?v=QY58Jj9MumY mała inspiracja odnośnie ujęć, montażu i ścieżki dźwiękowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Dlaczego by nie pokazywać ludzi, którym nie straszny mróz, mgła, śnieg? Może dlatego że rowerzyści w Polsce pragną już wiosny, bardziej niż czegokolwiek innego? Tym bardziej że nawet kalendarzowo zima zakończyła swój żywot 6 dni temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Jeszcze dodam, że ta wstępna zajawka jest identyczna jak ta na kanale Castorama Polska z filmikami tworzonymi z chłopakami z kanału 5 sposobów na... Czyżby kradziona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowaTelewizja Napisano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Panie Kartofel Kradzież??? Hmmmm..... Takie "glicze" na jakim opiera się nasze intro, są dostępne dla każdego za jedyne kilka dolców. Nawet dla Pana A jak widać spece od Castoramy też takie reczy wykorzystują. Aaaa! I dziekujemy za "ciekawe" porady. Pomysłów mamy całą głowę, z któych mam zamiar korzystać. Ale przecież nie będziemy odkrywać wszystkich kart w drugim odcinku! Pozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Czy nazwa telewizja to dobry pomysł? Może mam błedne pojęcie o tym pojęciu ale wydaje mi się źe to zdecydowanie nie są materiały dostępne w takiej formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 28 Marca 2015 Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Kradzież czy nie kradzież podobieństwo jest duże, nawet bardzo, pomijając samą wizualizację nawet melodia jest identyczna. Ja bym wam proponował zmienić na coś bardziej oryginalnego. Nie mówię o odkrywaniu wszystkich kart, dla mnie te odcinki były nudne ale jest to pojedyncza opinia, którą możecie sobie przyjąć do serca lub nie. Nie zieję hejtem, że jest do d**py i w ogóle tylko popieram inicjatywę i wyrażam swoje myśli, dla takich myśli chyba napisaliście na tym forum, do tego forum przecież służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.