Mod Team Odi Napisano 22 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 firma: Eubico (Shimano made in Italy) cena: ok. 30 zł waga: 245 g (122 mm), 232 g (113 mm) przebieg: ponad 16 kkm i dałby radę więcej Suport jest wyjątkowo lekki (245g) co zawdzięczamy plastikowym nakrętkom i obudowie. Jest w pełni rozbieralny i w razie czego można nawet wymienić łożyska. Ten suport wstawiono mi w ramę (jeszcze Kalahari 575) w ramach gwarancji po rozpadzie fabrycznego w październuku 2003 r. Nie miałem wtedy pojęcia o rowerach więc wszystko zrobili w serwisie. Jeździłem na tym suporcie do 1 lipca 2006 a więc ponad 2,5 roku - ponad 16 kkm. Między 5-6 kkm coś w nim lekko pukało, ale szybko ustało i dalej mogłem cieszyć się ciszą Po 16 kkm nadal kręcił się gładko i cicho lecz niestety z powodu wymiany napędu musiałem go wymienić bo był za długi. Kupiłem Alivio i jestem moco rozczarowany, w ogóle nie ma co porównywać. A kolejny Eubico jest już w drodze do mnie Można go kupić tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 heh Dobrze wiedziec - w moim Krossie strasznie trzeszczy mi suport wiec musze wymienic Pomysle nad tym Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Lipca 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 (edytowane) Dziś doszła przesyłka z suportem Był w opakowaniu Shimano więc to jednak jest Shimano tylko z włoskiej produkcji. I kolejne miłe zaskoczenie. Przy długości 113mm waży 232g Szczerze polecam ten suport i tego sprzedawcę http://ssl.allegro.pl/item116782508_pakiet...h_shimano_.html Edytowane 25 Maja 2007 przez Odi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Sam zastanawiam sie nad tym suportem ,ale nie iwem jak to bedzie z tymi plastikowymi czesciami. Odi czy na pewno wytrzyma? Jezdze sporo i czasami zdarza sie jakies wyscigi badz czasami sobie lubie troche poszalec jak wtedy sie zachowuje? Nie peknie lub cos podobnego? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Lipca 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zapewniam Cię że wytrzyma. Ja zrobiłem na nim ponad 16 tys. km w bardzo różnych warunach łącznie z błotem i śniegiem. Był też kilka razy wykręcany i nie było żadnych problemów. Dla mnie ten suport nie ma żadnej konkurencji - bardzo trwały, lekki, tani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 24 Maja 2007 Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Wie ktoś może gdzie można go dostać na chwile obecną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Maja 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Zapytaj tego sprzedawcę: http://ssl.allegro.pl/show_user.php?search=plur1 U niego kupowałem i wiem, że później też miał te suporty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi