Skocz do zawartości

[rower] 29er do 2000 zł oraz pomoc w wycenie roweru.

kamo159

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Planuje zmianę roweru z 26 cali na 29er :).

Najpierw prosiłbym o wycenę mojego obecnego roweru, tj. http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/71/Kellys.Quartz/ Wielkość ramy 19,5, ostatnio serwisowany w Czechach rok temu. W rowerze wymieniłem opony na michelin grip'r oraz tylną przerzutkę na shimano alivio RDM430 wraz z nowym łańcuchem shimano. Bike jest ogólnie zadbany i mało "katowany" (posiada tylko mało widoczne rysy pod ramą), przebieg szacuje na ok. 2000 km. Mam już kupca, tylko chciałbym sie upewnić czy cena jest w porządku :)

Po drugie prosiłbym Was o poradę w sprawie kupna nowego roweru 29er. Ze spraw materialnych mam na to przeznaczone do max. 2000 zł. Preferuję nówkę, ale zadbaną używką nie pogardzę :) Mam 180 cm wzrostu i ważę 75 kg. Jeżeli chodzi o wymagania to chciałbym mieć napęd z grupy alivio i marzeniem były amortyzator powietrzny :) Ogólnie po drogach miejskich jeżdżę w ramach dojechania do terenu, więc głównym przeznaczeniem tego roweru byłyby trudne warunki. Np. hałdy kopalnie, błoto, piach, kamieniste ścieżki itp.

Dziękuje za wszelką udzieloną pomoc i zapraszam do udzielania się w tym wątku. Pozdrawiam :D

Napisano

Ja obecnie się przesiadam z 26 na 29, a biorę tylko ramę, amortyzator, obręcze, szprychy, opony i nowe linki. Resztę mam z 26. Na dzień dzisiejszy już przekroczyłem ponad 2k. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...