Skocz do zawartości
  • 0

MTB proszę o pomoc

Gość Jarek

Pytanie

Gość Jarek
Napisano

Witam

Za 2 tyg.  mój wysłużony samochód idzie na szrot jako , że nie mam kasy na nowy postanowiłem kupić rower.

temat troszkę mię dobił kiedyś człowiek kupił ukrainę albo składaka i jeździło się wszędzie przez 20 lat a jedyne naprawy do klejenie przebitych dętek. 

Mogę wydać 800zł no jeżeli znajdzie się naprawdę pro. okazja to 1000, nie zależy mi na wadze siły mi nie brakuję wiec nie widzę sensu dopłacać za bajery. Używać będę go głównie jako dojazd do pracy 6km w jedną stronę po asfalcie, poza tym to zakupy i jakiś wypad w weekend, szacuję że miesięcznie będę robił jakieś 400-500km.

Moje wymiary to : 97kg  191cm  dlatego wydaje mi się ze rama 21"  koła 26"  i amortyzator na przód wystarczy

Na allegro znalazłem dwa rowerki proszę o ocenę i porady może polecicie coś innego z góry dziękuję

http://allegro.pl/rower-kross-martes-next-26-wysylka-gratis-i5158486896.html

http://allegro.pl/2014-kands-energy-700-solidny-alu-mtb-21-szary-mat-i5122376580.html

Pozdrawiam

Jarek

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. :-)

Z swojej strony mogę Ci polecić z czystym sumieniem rower marki "MAXIM".

Miałem kiedyś MAXIMa (mój pierwszy "MAXIM" :-) ) ale z niego wyrosłem ;-( , z tego co pamiętam to oprócz dźwigania siodełka bo człowiek rośnie, smarowało się łańcuch smarami typu wd-40, a tak pozatym nic w nim nie było robione (jego plusy to były: bagażnik i brak amortyzatora). Miałem go tak z 10-12 lat :-) . Do dziś go wspominam ;-( .

Posiadam rower górski (mtb) tej marki aktualnie i od początku jedyne rzeczy które w nim były robione to: pare razy podnosiłem siodełko wyżej (no cóż człowiek rośnie ;-) ), przednia opona mi się przebiła wraz z dętką (wymiana opony wraz z dętkom, przynajmiej miałem pretekst, aby mieć nową oponę z przodu ;-) ), a tak to jeszcze podajże regulacja hamulców i rzadko bo raz na rok łańcuch przesmaruję (psikam na niego smarami typu wd-40 od początku i łańcuch daje radę (tak wiem że powinno się przesmarować smarami przeznaczonymi do roweru)).

A tak to nic nie robiłem przy niemu, fakt faktem jeździłem w miarę często, potem z przerwami mniejszymi jak i większymi, ale ostatnio jeżdzę w miarę często, nawet oponę tylną mam od nowości :-D , a rower mam już jakies 6-10 lat :-) .

Jeszcze mogę ci doradzić kupując MAXIMa, bierz bez przedniego amortyzatora marki "ZOOM", gdyż mój wysiadł zbyt wcześnie :-( , a teraz amortyzator udaje sztywny widelec :-D .

Zobacz może trekkingi MAXIMa są chyba w miarę fajne już od około chyba 1000zł, a mają już bagażnik, błotniki, oświetlenie, w najtańszych chyba nie ma dynama.

Wejdź Sobie na stronę: www.zasada-rowery.pl i wejdź w "MAXIM" to zobaczysz ofertę.

Bardzo Ciebie przepraszam za brak linków, ale post wysłałem z telefonu, gdzie nie mogę dodawać linków, ale myślę że dasz radę znaleźć rowery "MAXIM".

Pozdrawiam i jak kupisz to pochwal się jaki rower kupiłeś. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...