Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Jakiego U-locka polecacie do 200zł

Leniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje czasami pojechac do pracy rowerem i chciałbym być troszkę spokojniejszy o rower ... także chciałbym kupić jakieś dobre zabezpieczenie abym nie wracał później autobusem ;)

Rowerownia jest w pobliżu stróżówki także złodziej nie będzie dysponował całym dniem na rozbrajanie zabezpieczenia...ale wiadomo jak jest... myślę że jak zobaczy 30 linek i jednego u-locka to posępi się na linkę ;)

Z tego co pamiętam U-lock'i są najlepsze i chyba nic się nie zmieniło dlatego tez chciałbym zakupić takiego do 200zł. 

Zabezpieczenie będe przewoził w plecaku i raczej wolę większe niż mniejsze - wychodzę z założenia że łatwiej przypiąc większe.

Tutaj prośba do was o poradę ...co wybrać?

Znalazłem takich oto dwóch kandydatów:

1. Kryptonite

Marka sprawdzona ale brakuje mi linki

2. OnGuard

Firmy nie znam ale cieszy mnie że ma dodatkową linkę

Jestem tez otwarty na inne propozycje....a może łańcuch?

Dziekuję

Polecam Kryptonite z czystym sercem. Myślę że i wersja STD by Ci wystarczyła, zawsze to nieco mniej do wożenia. 

Linka Kryptonite to koszt koło 40 zł, wyjdzie nieco ponad 2 stówki za całość ale to IMO najlepsze rozwiązanie w tej kwocie. 

To zakup na lata więc myślę że można budżet nieco nagiąć. 

Co do łańcucha - na pewno jest mniej wygodny w użyciu niż u-lock którego przypina się bardzo szybko ale bardziej uniwersalny - można przypiąć rower do drzewa, latarni itp. Niemniej jednak ciągle zepniesz tylne koło i ramę - do przedniego trzeba linkę i za komplet (łańcuch 90 cm i linka) wychodzi chyba 250 zł. No i trzeba albo wozić łańcuch w plecaku albo owijać wokół ramy, do u-locków są wygodne uchwyty. 

Chcialbym sie poradzic co do zabezpieczenia ktore wybrac ktore jest lepsze.Chodzi mi o zabezpieczenia Kryptonite Evolution...

Czy łancuch 

http://allegro.pl/kryptonite-evolution-series4-chain-lancuch-90cm-i5141496515.html

czy lepiej U-Lock

http://allegro.pl/kryptonite-u-lock-evolution-4-std-uchwyt-cr-i5143649828.html

bardzo prosze o porade ktore jesl lepsze w transporcie czy mocownie do ramy sie spisuje no i ktore moze byc lepsze.

@karsto1982

poziom bezpieczeństwa ten sam, jeśli chodzi o wagę u-lock waży 1,70 kg a łańcuch 2,77 kg, transport u-locka jest praktyczniejszy bo ma uchwyt, łańcuch to trzeba ze sobą wozić, można dokupić choć drogi Transit Transport-R Chain Bag ewentualnie coś podobnego  :icon_cool: . Przy łańcuchu jest więcej możliwości przypięcia do otoczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...