SpecTeam Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 siemanko posiadam amorek Fox Float zakupiony 3 tyg temu mam w nim skok 110 - 120 mm i jest możliwość powięszkenia i teraz pytanie. Czy jeśli zwiększę skok na te 120 czy 130 bo nie wiem czy mam dokładnie 100 czy 120 stąd pytanie że na 120 lub 130 czy taka zmiana nie uszkodzi mi amorka lub główki ramy ?? Wykorzystywany będzie przy skokach nie dość extreme, lecz też nie delikatnych. https://www.zeta-uploader.com/808994709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper9 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Hej co do amora to zależy jaką masz długość tłumika i jak są osadzone ślizgi (fox nie zaleca powiększania skoku), co do uszkodzenia ramy sprawdź jakie są zalecane amorki z jakim skokiem i myślę ze nie przekraczaj skok plus 10mm max 20mm jeśli nie będziesz katował roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecTeam Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 mierząc lagi mam 120 mm to skok rzeczywisty to pewnie 115 mm bo zawsze troche zostaje czyli przy powiększeniu na przykładowo 130 mm czy lagi przy skokach mi wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Spuść powietrze całe i zobacz ile się schowa - to będzie jego skok ale czy wykorzystuje, to już inna historia. Foxy często maja tą przypadłość, że ostatnie 1-1,5cm już ciężko wykorzystać. Miałem kiedyś (możliwe że ten sam) fox32 float z tłumikiem fit, pracował na max 110mm po ostrym katowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecTeam Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 ja przy skokach na długość 4 m i wysokość 2 - 2,5 m prawie go składam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Skok jego to 120mm, a czy możesz zmienic to trzeba go rozłożyć i zobaczyć czy jest dziurka w czpieniu sprężyny powietrzne umożliwiająca zwiększenie skoku oraz czy po przestawieniu tego tłumik nie będzie stukał przy pełnym wyproście. Jeżeli jest dziurka to znaczy że producent bierze pod uwagę możliwość powiększenie skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecTeam Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Ok dzięki najlepiej zaniosę do sklepu rowerowego i niech mi sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Mojego nie dało się powiększyć, tak przynajmniej Cult twierdził. Tyle, że tak samo twierdzili przy foxie 36 rc2 z ok 2010r a da się go do 170 wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 siemanko posiadam amorek Fox Float zakupiony 3 tyg temu mam w nim skok 110 - 120 mm i jest możliwość powięszkenia i teraz pytanie. Czy jeśli zwiększę skok na te 120 czy 130 bo nie wiem czy mam dokładnie 100 czy 120 stąd pytanie że na 120 lub 130 czy taka zmiana nie uszkodzi mi amorka lub główki ramy ?? Wykorzystywany będzie przy skokach nie dość extreme, lecz też nie delikatnych. https://www.zeta-uploader.com/808994709 Wg mnie zadajesz niewłaściwe pytania. Wykonujesz takie loty na rowerze kalibru ciut ponad marketowego i to nie budzi Twoich watpliwości co do "poskładania" sie roweru? Boisz sie jednak czy stanie sie to jak widelec urośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecTeam Napisano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 tobo boję cię czy przy wyciągnięciu lag jest duża szansa na to że pękną, złamią się, nie będą właściwie pracować lub skróci to żywot nie taniego zresztą amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Nie wiem jak z Twoją wersją, ale większości Foxów nie można tak sobie po prostu wyciągać. Grozi to uszkodzeniem tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecTeam Napisano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 A może wiecie coś na temat RST Aerial ? czy można go wyciągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Sprzedaj Foxa, kup używany amortyzator do DJ i będzie dobrze. Ewentualnie coś w stylu Domaina albo 55 jak ma być na wertepy. Pomysł z wyciąganiem Foxa wydaje mi się bezsensowny... W ogóle skąd pomysł że amor 130 mm może uszkodzić ramę? Co to za rama, jakaś XC? Edytowane 10 Marca 2015 przez djzatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi