Mod Team michuuu Napisano 9 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W związku z niedomaganiem sterów po zimie planuję rozebrać i ew. wymienić w razie potrzeby. W specyfikacji roweru mam półzintegrowane częściowo maszynowe. No i moje pytanie, co oznacza magiczne określenie "częściowo maszynowe". Wianki, łożysko maszynowe sprawa oczywista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Moze górna cześć zawiera łożysko maszynowe a dolna wianek, i to oznacza " cześciowo" A moze jest to takie rozwiazanie w którym miska, wianek, bieżnia i uszczelka sa zmontowane w jedna całość i wygląda i działa poniekąd jak łożysko maszynowe. Czy te stery to VP a- 41c? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Marca 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No to rozkręciłem i co, zwykłe wianki. Czyżby częściowo maszynowe to to że kulki są w wianku a nie luzem? Marketingowe hasła powalają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Czyli wianki da sie nomalnie wyjąc ? Zobacz o jakich sterach pisałem, można je potraktować na upartego jak kartridże w sterach na maszynach. Czyli wianki da sie nomalnie wyjąc ? Zobacz o jakich sterach pisałem, można je potraktować na upartego jak kartridże w sterach na maszynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Wianki to jedno, a bieżnie to drugie, jeśli nawet wymieni wianki, to nie załatwi sprawy wytartych bieżni ...czy nie lepiej zainwestować w nowe stery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Marca 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 .czy nie lepiej zainwestować w nowe stery ? Zdecydowanie tak. A pisałem przed rozebraniem co by ktoś bardziej ogarnięty wyjaśnił. A stery to coś od FSA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Żebym to ja wiedział co to są : "częściowo maszynowe" stery (również podchodziło mi to pod stery PIG od FSA - jedno łożysko kulkowe drugie ACB) , teraz to już jestem cwany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Marca 2015 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 To byłoby na tyle, można zamykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.