grzechu2410 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Witam mam pewien problem ze skurczami , podczas intensywnych treningów łapią mnie skurcze w łydkach i udach . Napiszę że to nie brak magnezu i innych mikroelementów , podczas jazdy zawsze piję izotonik . Mówiąc intensywny trening mam na myśli jazdę rowerem MTB ok 100 km ze średnią prędkością ok 27/28 km/h kadencja ok 85 , raczej po płaskim aswalcie ,lub ok 60km w terenie średnio górzystym z prędkością 18/20 km/h. Jedyne co przychodzi mi na myśl to za małe wytrenowanie ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Twój organizm nie jest przyzwyczajony do takich wysiłków, laktat zalewa Ci mięśnie które nie dają rady. Jedyna porada to pulsometr, wyznaczenie swojego progu np LT i trenowanie tolerancji na wysiłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Napiszę że to nie brak magnezu i innych mikroelementów , podczas jazdy zawsze piję izotonik . Pijesz izotnik i dlatego wiesz że nie brakuje Ci żadnych mikroelementów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.