wujekfu Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Witam. Szukam kół, które wytrzyały by mój ciężar ok 105 kg Dużo wątków na tym i innych forach poleca Alexrims DH19 zanalazłem taką aukcje gdzie: obręcze: ALEXRIMS DM24 - przeznaczenie do DH rozmiar: 26" 559x24 kolor: czarny anodyzowany, bok srebrny otwory: 36 Markowe piasty Joytech na kasetę 8/9sp z mocowaniem pod tarcze. W komplecie zaciski na szybkozamykacz. Szprychy Richman czarne, wykonane ze stali nierdzewnej. cena 300 pln za kopmplet czy to dobry wybór dla mnie? czym różni sie koło przeznaczone do DH od koła do XC? Moją jazde można nazwać lekkim XC chociaż z moją wagą to rower ma cieżko :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Jesli wszystko jest tak jak mowisz to te kola beda dobre A roznica pomiedzy kolami do XC ,a DH to waga ,wytrzymalosc i przeznaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 mam koła na DH 19, tylko ze ja waże 65kg i wszystko pieknie działa, na te Twoje 105kg pomyślałbym chyba nad DM 24, choć DH 19 też powinny dać rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 oczywiście że dh19 wytrzyma. Spokojnie bierz Ralf To było sobie wziąć lżejsze obręcze a nie takie klocki jak jesteś piórko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 no tak, troche się pospieszyłem z kupnem tych kół na DH 19, cały czas chciałem na ACE 18 i nie wiem co mnie skusiło, ale może to i dobrze, bo śmigam też dość troche po górach więc koła muszą być mocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 A jakie polecacie koła do XC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 waga bikera i pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 DH19 spokojnie wytrzymaja! Mozesz je smialo brac. A DM24 to nie wiem czy to bedzie dobre do takiego XC lekkiego... Sa ciezkie i sporo szersze od DH19. Na Twoim miejscu wzialbym DH19 ,a DM24 niech poczekaja na kogos innego pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 waga bikera i pieniądze? Waga - ~115 kg Cena - to zależy czy mówimy o kole z piastą, czy bez. W każdym razie max 500 zł za koło XC oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekfu Napisano 23 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 DH19 spokojnie wytrzymaja! Mozesz je smialo brac. A DM24 to nie wiem czy to bedzie dobre do takiego XC lekkiego... Sa ciezkie i sporo szersze od DH19. Na Twoim miejscu wzialbym DH19 ,a DM24 niech poczekaja na kogos innego pozdro Dziękuje za rady - w takim razie poszukam DH19. Mam jeszcze jedno małe pytanie, o co chodzi w tych rodzajach zaplatania kół i czy przekłada się to na wytrzymałość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 No zaplatanie ma znaczenie ,bo jak zapleciesz np. na "sloneczko" to kolo bedzie mocnejsze na pionowe uderzenie czyli np. dziury, ale za to bedzie nieco slabsze w poziomie czyli np. przy hamowaniu bokiem moze latwiej ulec ,ale to tak z teorii w praktyce nie powinno byc tak zle. Ja mam zaplecione kola klasycznie i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.