talento259 Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Witam, mam takie pytanko. Mianowicie po pierwszej jeździe w nowym rowerze w przednim hamulcu gumowy korek ten z tą zatyczką zrobił się mokry z płynu hamulcowego. Wie ktoś co to może znaczyć? Cytuj
Mod Team michuuu Napisano 8 Marca 2015 Mod Team Napisano 8 Marca 2015 gumowy korek ten z tą zatyczką zrobił się mokry z płynu hamulcowego. Odpowietrznik może być niedokręcony, sprawdź. Cytuj
CzikO Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Uszkodzony lub nie dokręcony odpowietrznik. Klucz oczkowy 7 i spróbuj dokręcić jeśli pójdzie to znaczy że nie dokręcili przy odpowietrzaniu. Cytuj
tobo Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Odpowietrznik być moze nie został dobrze wyczyszczony z reszty płynu w fabryce. Cytuj
CzikO Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 W odpowietrzniku z reguły zawsze zostaje trochę płynu ale nigdy nie zdarzyło mi się aby on wyciekał z pod gumeczki osłonowej. Cytuj
talento259 Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Rozumiem tą śrubkę dokręcić? http://screenshooter.net/8125540/vpnfukg Pod gumową osłonką jest tylko dziurka nie ma nawet jak wsadzić klucza Cytuj
CzikO Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Gumkę idzie zdjąć. To tylko osłona przed brudem Spróbuj dokręcić ale nie używaj znowu dużo siły ( z wyczuciem) bo tam delikatny gwint jest z aluminium. Cytuj
talento259 Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Dobra zdjąłem to ale nie ma tam czego dokręcać. Pod tym "kapturkiem" jest tylko dziurka. Cytuj
dran2 Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 W m395 jest mała śruba na imbus na prostopadłej ściance do tej z "dziurką". Cytuj
CzikO Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Faktycznie kolega ma rację tam na wewnętrznej ścianie, niedaleko zawleczki jest śrubka. Nie miałem nigdy tego zacisku a z Twojego zdjęcia wywnioskowałem że to zacisk bez odpowietrznika Cytuj
talento259 Napisano 9 Marca 2015 Autor Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Dobra, śrubka była dokręcona na maxa, więc nie ruszałem nic ale nie wiem dlaczego wyciekło, może rzeczywiście w fabryce zostawili. Edytowane 9 Marca 2015 przez talento259 Cytuj
CzikO Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Możliwe. Obserwuj te miejsce i zwracaj uwagę na prace klamki czy czasem nie robi się za bardzo miękka. Jeśli to wyciek w końcu się zapowietrzy. Po za tym wyciekający płyn może dostać Ci się na klocki co zakwalifikuje je do wymiany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi