talento259 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam, mam takie pytanko. Mianowicie po pierwszej jeździe w nowym rowerze w przednim hamulcu gumowy korek ten z tą zatyczką zrobił się mokry z płynu hamulcowego. Wie ktoś co to może znaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 gumowy korek ten z tą zatyczką zrobił się mokry z płynu hamulcowego. Odpowietrznik może być niedokręcony, sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Uszkodzony lub nie dokręcony odpowietrznik. Klucz oczkowy 7 i spróbuj dokręcić jeśli pójdzie to znaczy że nie dokręcili przy odpowietrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Odpowietrznik być moze nie został dobrze wyczyszczony z reszty płynu w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 W odpowietrzniku z reguły zawsze zostaje trochę płynu ale nigdy nie zdarzyło mi się aby on wyciekał z pod gumeczki osłonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Rozumiem tą śrubkę dokręcić? http://screenshooter.net/8125540/vpnfukg Pod gumową osłonką jest tylko dziurka nie ma nawet jak wsadzić klucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Gumkę idzie zdjąć. To tylko osłona przed brudem Spróbuj dokręcić ale nie używaj znowu dużo siły ( z wyczuciem) bo tam delikatny gwint jest z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Dobra zdjąłem to ale nie ma tam czego dokręcać. Pod tym "kapturkiem" jest tylko dziurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 W m395 jest mała śruba na imbus na prostopadłej ściance do tej z "dziurką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Faktycznie kolega ma rację tam na wewnętrznej ścianie, niedaleko zawleczki jest śrubka. Nie miałem nigdy tego zacisku a z Twojego zdjęcia wywnioskowałem że to zacisk bez odpowietrznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Dobra, śrubka była dokręcona na maxa, więc nie ruszałem nic ale nie wiem dlaczego wyciekło, może rzeczywiście w fabryce zostawili. Edytowane 9 Marca 2015 przez talento259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Możliwe. Obserwuj te miejsce i zwracaj uwagę na prace klamki czy czasem nie robi się za bardzo miękka. Jeśli to wyciek w końcu się zapowietrzy. Po za tym wyciekający płyn może dostać Ci się na klocki co zakwalifikuje je do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi