piotrpenczek Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Witam potrzebuje błotniki do roweru 29er specjal. Jakie błotniki polecacie?
Tofi Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Zestaw Shockblade + Xblade albo velo 65 jeżeli jeździsz XC Miałem błotniki kilku róznych firm, jednak SKS właściwie nie mają konkurencji, jeśli chodzi o trwałość i jakość wykonania.
piotrpenczek Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Shockblade mi nie pasuje Nie ma odpowiedniego adaptera
axi Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Shockblade pasuje do wszystkich typowych amortyzatorów. Jeśli masz stożkowe (ang. tapered) stery, to musisz szukać nowszych modeli - w sklepach czasem leżakują antyczne zestawy, które adaptera na szersze sterówki nie miały, nowe mają. No chyba, że masz karobonową koronę, to wtedy gorzej, bo nie ma w nich klasycznie otwartej od dołu rury sterowej.
piotrpenczek Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Pożyczyłem od kumpla shockblade i nie pasowały chyba że miał jakąś starsza wersje. Nie miały adapterow
axi Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 W starszych zestawach były adaptery na 4 różne średnice rur, w nowszych jest na 5 (doszedł oversize). Ew. w sklepie poproś o sprawdzenie czy da się założyć. Na zdjęciach widać, że widelec ma normalne zakończenie sterówki, więc moim zdaniem jest niemożliwe, żeby nie pasował.
piotrpenczek Napisano 13 Marca 2015 Autor Napisano 13 Marca 2015 Widzę innych propozycji nie ma może coś z allegro? Zastanawiam się nad sampla Hammer 2 sde
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.