Sixer Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Cześć wszystkim! Oj dawno mnie tu na forum nie było.. Więc jeśli źle wybrałem dział, to przepraszam Was bardzo, 5 lat temu inaczej tu wyglądało Kupiłem jakiś czas temu rower na ramie Cannona, po kilku miesiącach nieużywania postanowiłem go rozkręcić i oto co zastałem w główce ramy: https://drive.google.com/folderview?id=0B4rbH60EqyRvYXg4eTNUczBSamc&usp=sharing Dla porównania jak to powinno wyglądać: http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/51/28/48/99/5128489987_1 Miejsca, na których osadza się łożyska są wytarte, uszczerbione i uszkodzone. Poprzedni właściciel kupił zwykłe nieuszczelniane łożyska i... wbił je na chama, co zowocowało właśnie tym, a do czego oczywiście się nie przyznaje O zwrocie nie ma mowy, bo zauważyłem to po 2 miesiącach od zakupu, a niestety nie mam żadnego dowodu. Mimo, że rower używany jest bardzo sporadczynie, to jednak strach wsadzić łóżyska na coś, czego tak właściwie nie ma. Miał ktos z Was coś podobnego w ramie? Macie jakiś pomysł co można z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Oj, bardzo ciężki temat ....Przetoczyć tego nie przetoczysz, misek nie wymienisz ......Albo wsadzić łożyska na dużą ilość smaru i kontrolować non stop , albo rama złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ta rama przypadkiem nie pęka - zdjęcie nr 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Napisz do firmy luxtech może oni coś poradzą, tutaj trzeba wytoczył nowy element i wlaminowac w główkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ta rama przypadkiem nie pęka - zdjęcie nr 4? Tak ta rama pęka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi