matpog Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Recon Gold TK ustawiony na 120 mm ma tylko ~115 mm goleni wystającej? Z tego co wiem to sprężyna negatywna jest powietrzna, więc nie powinna to być kwestia ciśnienia jak np w Epiconie, gdzie stalowa sprężyna negatywna przy niskim ciśnieniu "zjadała" skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Powinien mieć 120 a nawet kilka mm więcej. spuść powietrze całkiem i napompuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Przy wyższym ciśnieniu (~130 psi) rzeczywiście ma 120+ mm goleni, ale przy ciśnieniu pod moją wagę (~80 psi) siada o te 5-7 mm. Ktoś coś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Dzieje sie tak dlatego, gdyż jest tam nowej konstrukcji soloair. Na pewno w komorze negatywnej jest za duże ciśnienie. Dlatego trzeba zupełnie spuścić powietrze z obu komór i napompować ponownie. Jeżeli ta sytuacja sie powtórzy, to sprężyna jest do rozbiórki i przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Jest tak jak w Epiconie, tylko zamiast sprężyny stalowej w komorze negatywnej działa powietrze, trzeba jego wartośc dobrać do ciśnienia w komorze pozytywnej jak to już napisał "Puklus". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 A czy spuszczajac powietrze z amortyzatora spuszcza sie tez powietrze z negatywnej czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Z obu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi