Jakub85 Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jak w temacie. Może ma ktoś namiary na jakieś fajne e-booki o serwisowaniu i naprawianiu rowerów. Chętnie kupiłbym tę książkę: http://www.allegro.pl/item116366792_zinn_i...kiego_nowa.html ale nie mam chwilowo pieniędzy. Może macie tego e-booka lub inne to piszcie proszę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A po co książka... przecież jest forum... z książki poznasz opinię tylko jej autora na temat naprawy, regulacji czy czegokolwiek... a na forum masz opinię wielu ludzi na dany temat... dowiadujesz się łatwo o tym na co trzeba uważać (żeby nie powielać błędów poprzedników) oraz widzisz który sposób jest najbardziej popularny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 no i jeszcze dochodzi teoria i praktyka, ci co jeżdzą to się zajmują jezdzeniem a nie pisaniem, a ci co serwisuja to też zajmują się serwisowaniem a nie pisaniem, Kto pisze te poradniki? raz mi wpadł w ręce takowy, szkoda czasu i pieniędzy, albo masz pojęcie i serwisujesz sam, ewentualnie o coś dopytasz na forum albo płacisz i ci serwis robi, z książki się nie nauczysz daj se spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 a ja mysle, ze taka ksiazka jest bardzo pomocna. co do teorii, ze ci co sie znaja na serwisie, nie pisza ksiazek, to warto przeczytac conieco o autorze: AUTOR Lennard Zinn to znany w Stanach Zjednoczonych projektant i konstruktor ram rowerowych własnej marki. Logo "Zinn" widnieje na ramach rowerów z najrozmaitszych kategorii - od szosówek, przez hardtaile i fulle, po rozwiązania dla nietypowych rowerzystów, choćby takich, którzy mają ponad dwa metry wzrostu. Lennard Zinn buduje tandemy, rowery składane, karbonowe, tytanowe, a także widelce oraz korby. Lennard Zinn od wielu lat publikuje artykuły w uznanym czasopiśmie "VeloNews" i jest autorem podręczników serwisowania rowerów zarówno górskich, jak i szosowych. Spod jego pióra wyszły takie tytuły, jak: "Zinn and the art of Road Bike Maintenance", "Zinn's cycling primer: maintenance tips and skills building for cyclists"; "The mountain bike performance handbook" oraz "Bike Owner's Manual". "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego" to najpopularniejsza z jego książek. W wersji anglojęzycznej doczekała się już czterech wydań. Co kilka lat Lennard Zinn piszę tę książkę niemal od nowa, starając się nadążyć za rozwojem technologii rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cola Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Wczoraj przyszła do mnie właśnie ta książka. Liczę na to, ze dzieki niej bede mogl sam wykonac wiekszosc prac przy rowerku. W necie tez jest duzo porad, ale nie ma to jak drukowana ksiazeczka lezaca na ziemi obok bike'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ludzie każdy gada, ale ten kto ma taką książke mogłby poskanowac ze 2/3 stronki, żebyśmy zobaczyli co i jak, wtedy ewentualnie komentować czy jest dobre czy nie, zastanówcie sie, ja nie mam możliwości kupienia tej książeczki w normalnej księgarni (moja 'metropolia' nie ma tego w księgarniach )...ten post to taka prośba ,na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Tak ładnie prosiłem, ale niestety chyba nikt nie ma skanera, albo chęci pokazania przykładowej stony (tylko nie okładki bo to akurat widziałem) z tej jakże przydatnej ksążki...a szkoda, nie tylko ja bym chetnie zobaczył jak to wyglada w środku, na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cola Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Jesli ktos sobie zyczy, to moge na priva wyslac jedynie fotki stronek (skanera nie mam). Nie zamieszcze na forum, bo prawa autorskie, blaaa blaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Cola, bardzo bym prosił o jakies przykładowe forki...stron ze zdjęciami,z różnych działów bo sie zastanawiam nad kupnem a jak już wcześniej pisałem u mnie tego nie ma więc Allegro nieuchronne . Dzieki z góry, nie musisz sie spieszyc jak Ci sie przypomni to cyknij ze 3/4 zdjęcia. Albo na PW albo na e-maila: WaxBubble@interia.pl. Dzieki, naraazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cola Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Ostatnio cykalem fotki o hamulcach tarczowych Powiedz co chcialbys zobaczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 MI by sie przydalo o serwisowaniu piast na kulkach wiem jak to robic ale np nie wiem ile powinienem smaru nalozyc moze tam cos jest napisane. mail ci rzuce na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ja to bym chciał ...coś o napędzie obojętnie czy wolobieg czy kaseta, czy całośc obojetnie ja chce tylko zobaczyć jak to jest wszystko "zbudowane" w tej książce, jakię są zdjęcia, jaki opis, na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitreeek Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ludzie każdy gada, ale ten kto ma taką książke mogłby poskanowac ze 2/3 stronki, żebyśmy zobaczyli co i jak, wtedy ewentualnie komentować czy jest dobre czy nie, zastanówcie sie, ja nie mam możliwości kupienia tej książeczki w normalnej księgarni (moja 'metropolia' nie ma tego w księgarniach )...ten post to taka prośba ,na razie ja znalazłem w necie takiego PDFa jest kilka stron przykładowych, ale nie moge go wkleic, wiec dwie stronki z tego PDFa tylko http://img134.imageshack.us/img134/7323/1qj5.jpg http://img134.imageshack.us/img134/4300/2ni4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryzon Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 pitreeek a mógł byś tego pdf'a gdzieś wrzucić, albo podać linka skąd można ściągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axolotl Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Ech nie mozesz wkleic? A niby dlaczego? Pozwol, ze Cie wyrecze, 5 sekund na google zajelo mi znalezienie tego cuda http://www.cyklokrak.com/images/pdfy/zinn.pdf Pozdro @ll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cola Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Poszlo do wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dzieki . Fajna ksiazka chyba sie jednak wykosztuje na nią . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ech nie mozesz wkleic? A niby dlaczego? Pozwol, ze Cie wyrecze, 5 sekund na google zajelo mi znalezienie tego cuda http://www.cyklokrak.com/images/pdfy/zinn.pdf Pozdro @ll Mógłby ktoś z Was przesłać tą książkę na maila, bo link już nie dziła :angry: pyootr@gmail.com DZIĘKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cola Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 To nie byla cala ksiazka, tylko maly fragment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stumpjumper Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Pożyczyłem od kumpla tą ksiażke i naprawde często do niej zaglądam bardzo wiele pomocnych porad, tabele kompatybilności , naprawde warto jest ja miec w swoim warsztacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euler Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Oto e-book The Barnett's Manual of Bicycle Repair niestety tylko dla władających angielskim link zabroniony/files/27865532/The_B...Repair.pdf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Ma ktoś może "Art of Wheel Building" Gerd'a Schraner'a. W oryginale "Die Kunst Des Laufradbaus" (może być albo po niemiecku albo angielsku - bez znaczenia) ? Nigdzie nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topola Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Wrzuciłam na serwerek: http://www.hunka-lowanpi.wwt.pl/duperele/a...eelbuilding.zip PDF, około 5,5 MB Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Dzięki, mam też z innego źródła Obrodziło mi książkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Questionek: Macie moze "The Big Blue Book of Bicycle Repair" ? Ksiazka Park Tool'owska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.