Werter Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Cześć, Mam drobny kłopot z doborem wielkości ramy w Cube cross. Mam 188 cm wzrostu (noga 88 cm) Z tabel wynika, że optymalne jest dla mnie 56-58 cm. Jednak w sklepie przymierzyłem sie do długości 62 oraz 58 i zasadniczych różnic nie czuję. W 58 pozycja bardziej oparta na barkach i więcej miejsca na "cochones". Niestety doradca w sklepie nie był w stanie pomoc. Potwierdził jedynie, że Cube ma krótsze ramy i do tabel nie należy sie przywiązuwać Może wy poradzicie która wersja lekko większa czy lekko mniejsza. Rower dla mnie to typowa rekreacja. Fotelik dla dziecka z ryłu, drugi berbeć na swoim rowerze.
Rulez Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Zarówno rozmiar 58 jak 62 może podpasować, wszystko zależy od indywidualnych preferencji i sam kupujący powinien podjąć decyzję na podstawie swoich odczuć, problem przekroku nie ma tu w praktyce żadnego znaczenia.
Werter Napisano 17 Marca 2015 Autor Napisano 17 Marca 2015 Cieżko sie przekonać który lepszy na podstawie przejażdżki po sklepie... Pozostaje traf
Tomek21001 Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Jeżdziłem na Tonopahu ( to samo geo co Cross ) dwa sezony.Wzrost 189-190,rama 58,tragedii nie było,ale dzisiaj wybierając tą ramę,wziąłbym 62 z krótszym mostkiem. Być może masz podobną budowę (łapy długie jak u goryla) i stąd wrażenie,że 58 jest krótkawe. I właśnie to wrażenie powinno zdecydować,nikt tu z fusów nie wywróży. Minimalnie dłuższą ramę łatwiej skorygować,"wyciąganie" za krótkiej monstrualnym mostkiem i offsetem sztycy to lipa.
Werter Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 Mam długie łapy ale jednak przy 187-188 cm wzrostu 58 będzie bezpieczniejsza. Przymierzyłem sie dziś jeszcze raz i 58 jest ok. Lekko cofnięte siodełko i będzie git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.