Skocz do zawartości

[rower] W miarę dobry, co wybrać/czego szukać?

cybershot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1200 to szaleństwo......:-)

a może 2200?

ten Lazaro jest ok na początek

jak się wkręcisz to szybko zmienisz a jak nie to nie będzie szkoda tej kaski

Napisano

Można tak w nieskończoność... Kiedyś myślę o zakupie kolarki z prawdziwego zdarzenia (karbonowa rama i te sprawy). Ale na ten czas myślę o takim mtb'ku ale żeby też fajnie jeździł po asfalcie taki pół na pół.  Nie wierzę, że w tej kwocie nie kupi dobrego roweru .

To brać nwm tego Lazaro czy szukać czegoś innego?

Napisano

Nie wierzę, że w tej kwocie nie kupi dobrego roweru
"Zarabiam 36 tys. zł rocznie. Niemożliwe, że za tyle nie kupię dobrego nowego samochodu". To mniej więcej tak działa...

Jak potrzebujesz czegoś do jazdy po szosie, to zdecydowanie cross. Do Lazaro spokojnie wchodzą opony rzędu 29x2,0", więc i w terenie nieźle sobie radzi.

Napisano

To powiadasz, że opłaca się brać Orkana?
A w życiu!  :sick: Praktycznie najniższy możliwy osprzęt, dokładne przeciwieństwo "czegoś porządnego". Szukaj Kandsa/Lazaro/Spartacusa/Scuda na kołach 28". Modele z 2014 spokojnie zmieszczą się w Twoim budżecie, a jak na tą kwotę nie mają słabych punktów.
Napisano

Już nie wiem; 2 całkowite sprzeczności...

No i co jest najlepsze? Chcę kupić coś co będzie najlepsze w tym przedziale i możliwe w miarę do ulepszeń.

Napisano

Cross 3.0 i Lazaro Integral v2 to takie minimum przyzwoitości. Poniżej tego zwyczajnie szkoda kasy. Ale ja bym i tak dołożył do 4.0/v3. To już są rowery, na których można parę tys. km zrobić.

Napisano

Chyba jednak zdecydowałem się na tego Spartacusa Crossa 4.0. Chyba lepszego za tą kwotę nie znajdzie (wszelkie specialized'y itp. są droższe ze względu na naklejkę). Raczej najrozsądniejszy wybór w mej sytuacji. Kupię go może jutro (na weekendzie i tak nie pośpieszę z przesyłką). Innych już nie szukać??

Napisano

E tam, nic Im nie zależy , przecież to ma być mój rower ;)

1,4k zł na chodniku nie znajdzie, więc chcę jak najlepiej wybrać.

Wolałbym coś bardziej oryginalnego, mniej spotykanego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...