Skocz do zawartości

[rower] W miarę dobry, co wybrać/czego szukać?

cybershot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich!

Chcę zakupić dość dobry rower. Przesiadam się z bardzo słabego seryjnego krossa ze stalową ramą, amortyzatorami zoom, itp. 

Moje wymagania są zbyt bardzo wygórowane ale co tam; cena jak najtańszy(najlepiej tak do 1000zł), aluminiowa rama (najlepiej amortyzowana :D ), rozmiar kół przynajmniej 26", przednie amorki NIE sztywne, przerzutki itd. 

Może być używany ale sprawny

Rower będzie mi służył właściwie na drogi, do lasu; nie na zawody.

Szukałem dużo po allegro/olx. Nie wiem czy składać rower z części na licytacjach czy od razu cały. 

Mam nadzieję, że coś się znajdzie. 

Z góry dzięki :)

Napisano

Z nowych na kołach 28"  w tej cenie poza konkurencją jest kross brennabor - do znalezienia za 999.

Poza tym pozostają używane.

W ramach poszukiwań zwracaj uwagę aby z tyłu była kaseta ( oznaczenie shimano CS.... ) a nie wolnobieg (MF TZ.... )

Napisano

Moje wymagania są zbyt bardzo wygórowane
polska jezyka, tudna jezyka...

aluminiowa rama (najlepiej amortyzowana :D ), rozmiar kół przynajmniej 26", przednie amorki NIE sztywne

najlepiej tak do 1000zł

hymmm byl taki fajny obrazek pokazujacy wymagania polakow... wymagania, mercedes slk - budzet, na tico ledwo starczy
dorzuc minimum 2000-3000 pln to mozemy zaczac rozmawiac o twoich wymaganiach
Napisano

Wiem, że przesadziłem ale chodziło mi o to by był jak najlepszy za tą kwotę. Nie będę wydawał paru tysięcy (przynajmniej jak na razie).  Kiedyś mogę ulepszyć ten tani rower

Napisano

Mam 170cm wzrostu i ważę tak ok.60kg

Więc w sumie ten z linka powinien być odpowiedni

lukaszs

Co jak co ale czerwony lepiej wygląda (wygląd też się liczy :D )

Napisano

Witam. To i ja zadam pytanie dotyczące zakupu. Mam 175cm wzrostu, szukam roweru do 1500-2000zl ktory bedzie mi służył do jazdy 2-3 razy w tygodniu do pracy ok 15km w jedną stronę, oraz na wypady w teren typu las, góry. Ponieważ mieszkam w górach. Konieczne wymagania to piasta przednia z dynamem ponieważ konieczne jest ładowanie telefonu, korzystam z aplikacji rowerowych i gps.

Napisano

zostalo 5 dni, cena 800 juz, specialized znana i ceniona (doslownie i w przenosni) marka, rama sie blyszczy jak psu ... :D 1,5-2k sie zakonczy zapewne

Napisano

Powracam.

Dalej nie zakupiłem roweru :/  Jeździłem starym rowerem jak już albo na piechotę (pogoda jedynie dziś była ładna).

Pomóżcie, bo już kompletnie nie wiem co robić. Myślałem o zakupie w miarę dobrego roweru używanego np. za 500 i ulepszeniu go (amortyzator, osprzęt itp). Kiepsko z kasą i wolałbym dać mniej niż tysiaka (~800)

Napisano

Chyba tak uczynię. Na allegro są raty podobno bez oprocentowania PayU to może skorzystam z tego. 

Tylko co wybrać? Koła może 29"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...