gp100 Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Cześć. Jestem tutaj nowy więc witam wszystkich! Przejrzałem forum dosc dokładnie ale niestety nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Dlatego zwracam się w nowym topiku. A o co chodzi? Chodzi o urządzenie gps dla turysty rowerowego takiego jak ja czyli dużo lasu i pól a asfalt tylko dojazdowo. Chodzi mi o urządzenie do którego bede mógł wyeksportowac trasę ktorą sam wcześniej przygotuję sobie np w google maps czy innej aplikacji (moze byc apka producenta urządzenia). Wszystko w plikach typu gpx lub podobnych. Myslalem o urzadzenir Garmin eTrex 20 ale może macie inne propozycje?? Gps i prowadzenie po trasie mnie interesują najbardziej. Dodatkowe funkcje typu pulsometr czy kadencja sa dla mnie mniej ważne. Acha! Zdecydowanie nie chcę korzystać ze smartfona! Pomocy!!!! Ps. Sorki za literowki. Pisze wlasnie z telefonu!!
Tofi Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Jeżeli turystycznie to pod rower garmin stworzył edge touring i edge touring plus. Jednak w cenie takiego urządzenia można kupić smartfona, powerbank i mocowanie do roweru. Obecnie używam Quadlocka i w zasadzie nie ma możliwości żeby mój telefon wylądował na gruncie, a i aplikacji które pokrywają wszystkie ścieżki rowerowe jest pełno. Proponowany przez ciebie eTrex 20 to urządzenie nie posiadające map rowerowych.
Zizi13 Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Witam. Sam dużo czytałem po różnych forach w sprawie GPSa i wybór padł na eTrex 30. Spisuje się świetnie. Trasy wyznaczam sobie w google earth albo ściągam gotowe. Dużo o gpsie można poczytać na ATV POLSKA.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.