lajtspid Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Mam obręcz przystosowaną do wentyli samochodowych (szeroki otwór), a chciałbym założyć dętkę z zaworem presta. Kiedyś widziałem adaptery montowane do obręczy (takie plastikowe tulejki zwężające otwór) ale teraz nie wiem gdzie tego szukać. Da się kupić coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jaka obręcz? W większości nie potrzeba żadnych kombinacji, wystarczy skręcić tym "kółeczkiem" na wentylu i nic się nie dzieje. Mam tak u siebie w przednim kole od paru miesięcy i nic się nie dzieje (rower bynajmniej nie stoi, jest używany dzień w dzień ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 O coś takiego mi chodzi: http://www.amazon.com/Schrader-Presta-Rubber-Rim-Hole-Adaptor/dp/B000XNZU1S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 A po co Ci to? Po prostu załóż dętkę i już. Ewentualnie wytnij sobie dętkę i użyj, żeby wentyl był sztywno i obręcz nie przecięła dętki. Jeżeli to system bezdętkowy to kleić, bo takiego kawałka gumy to nie opłaca się kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Po założeniu dętki presta jest parę mm luzu. Owszem da się to skręcić nakrętką, można nawet podłożyć wokół zaworka prowizorycznie kawałek dętki... ale gdyby dało się gdzieś w Polsce kupić za parę groszy takie adaptery to byłbym happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Moim zdaniem usilnie próbujesz naprawić coś, co nie jest zepsute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Po założeniu dętki presta jest parę mm luzu I co z tego? Ważne, żeby obręcz nie przecinała dętki, albo po napompowaniu nie wchodziła w szczelinę. Mało prawdopodobne, bo zawsze przy wentylu jest grubsza warstwa właśnie, ab zapobiec takim sytuacjom. Szukasz dziury w całym. A na takie nakładki z gumy to nie licz, a jeżeli znajdziesz to cena będzie kosmiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Kiedyś widziałem adaptery montowane do obręczy (takie plastikowe tulejki zwężające otwór) ale teraz nie wiem gdzie tego szukać. Da się kupić coś takiego? http://www.sjscycles.co.uk/mavic-rim-valve-hole-drilling-converter-insert-schraeder-to-presta-prod3335/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 15 zł razem z przesyłką za jedno. Tak jak mówiłem. Za komplet 20 zł. Cena kosmiczna za coś co jest warte z 40-50 groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 @@lyndowss, dziwne to? Co z tego że produkcja kosztowała pięć centów, w końcu jest do roweru, a jeśli coś jest do roweru to będzie kosztować ciężką kasę. A jak będzie miało słowo "rowerowe" w nazwie to jeszcze cięższą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Nie dziwne. Chce uświadomić autorowi tematu, że to bezsensowne wyrzucanie kasy w błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Myślałem że w Polsce da się gdzieś kupić coś takiego za przysłowiową złotówkę (bo tyle to jest warte), ale widzę że nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.