kaczy4132 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Mam pewnien problem gdyż mój przedni hamulec hayes stroker ryde nie odbija tak jak powinien i klocki cały czas trą o tarczę, co bardzo utrudnia jazdzę. Dodam że rower jest w moich rękach dopiero od kilku dni gdyż tata przywiozł go z niemiec, klocki są jeszcze w miarę dobrym stranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Tłoczki w zacisku do wyczyszczenia i przesmarowania , jeśli uszczelki spuchły to one także do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczy4132 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Aby je wyczyscić muszę je całe wyciągnąc, a następnie odpowietrzyć hamulec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Tak , musisz wyciagnąć tłoczki z gniazd i od nowa zalać hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczy4132 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Mam jeszcze jedno pytanie bo czytami i ludzie raz mowią tak a raz odwrotnie, mianowicie czy te hamulce mają skręzynki rozpychające? Bo z tego co u mnie zaobserwowalem z przodu takiej nie mam a z tylu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Chodzi Ci między klockami? Powinny być między klockami inaczej nie będzie za dobrze odbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczy4132 Napisano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Tak chodzi mi o te pomiędzy kolckami, i się własnie zastanawiam bo sporo ludzi pisze że te hamulce ich nie posiadaja a inny że tak. Edytowane 8 Marca 2015 przez kaczy4132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Według mnie powinna być bo rozpycha klocki. Nie miałem do czynienia z tymi hamplami ale chyba powinna być tak jak w każdym hamplu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Więc odpowiedziałeś sobie sam. Dokup sprężynkę. Hamulce w wersji trail faktycznie sprężynek nie mają.Klocki zapinasz na tłoczki specjalną spinką. Wersja ryde posiada sprężynki. Edytowane 9 Marca 2015 przez topol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Czyli dobrze myślałem Taką sprężynkę to nie problem dostać , nawet jak kumpel klocki bd zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi