Skocz do zawartości

[1500zł] Górski, kilka konkretnych do wyboru, pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym kupić rower górski za ok. 1500 zł, ale chciałbym by znalazło się jakieś wyposażenie (oświetlenie, błotniki itp. itd.), więc przeszedłem się po kilku sklepach szukając jakiś wyprzedaży, promocji i to co mi zaproponowali:(podlinkowałem rowery do stron z ich specyfikacją)

Trek model 2014 (nie wiem jaki dokładnie) 1400 zł
Kross Hexagon X6 1530 zł + graty
Kross Hexagaon R3 1260 zł
Jamis Exile 29" 1500 zł
Raleigh Talus 3.0 26" 1600 zł + graty
Kellys Madman 27,5" 1500 zł + graty
Kellys TNT 05 29" 1450 zł + graty
Romet Rambler 5.0 1550 zł + graty

Najlepsze wrażenie zrobiły na mnie Raleigh, Kross X6 oraz Romet. Teraz który z zaproponowanych mi rowerów byłby najlepszy (stosunek cena do jakość, użyte części). Dodam, że jestem dość mały (170cm, poniżej 60kg i więcej nie będzie), a jeździłbym głównie ostrzej po mieście i co jakiś czas robił jakiś wypad w teren.

Napisano

Teren to głównie miasto, ale wiem do czego zmierzasz, czy nie lepiej wziąć rower krossowy czy trekingowy. Wcześniej miałem Kellys Scarpe, niby górski, ale wymieniałem w nim 2 razy dętkę i raz oponę (trochę też z mojej winy), tak więc chcę MTB, ale wiadomo, że za tą kasę nie dostanę czegoś mega wypasionego, ale też i nie chcę. 

Napisano

W jednym z Krakowskich sklepów rowerowych. Zniżka duża, bo z 2400, ale nie wiem czy byłaby jeszcze aktualna. Pewnie została im ostatnia sztuka. Wracając do mojego tematu pomoże ktoś, bo jutro chcę coś kupić, bo zaraz ludzie się zlecą i ceny pójdą w górę.

Napisano

Ja chciałem oddać głosy na NIE. Raleigh, Romet, Kross R3 mają z tyłu tylko mało wytrzymały i cięzki wolnobieg (MF-TZ), a nie kasetę. Na pewno bym je odpuścił.

EDIT: Jamis zdecydowanie się wybija z tego towarzystwa. Na plus, oczywiście.

Napisano

Dzięki w końcu za jakiś konkret. Jakie są różnice między "skrzynią biegów" kasetową, a wolnobiegiem, bo to też zachwalali, zaraz po hydro formowanych ramach :P Nad Jamisem trochę myślałem, ale trochę mnie te 29 calowe koła przeraziły. Mały jestem, więc nie wiem czy dobrze by mi się na nich jeździło. Jakie są ich plusy i minusy względem 26?

Napisano

Sory Zbyszku, ale nie dam ci namiarów na Jamisa, bo sam się nim zaopiekowałem. Widać też, że ludzie zaczęli kupować, bo nagle nie byli pewni co do ceny jaką mi mówili 2 tygodnie temu, ale w końcu poszedł za 1500. Zobaczymy jak będzie się spisywał i czy będę z niego zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.