pioters Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Cześć, zacząłem poszukiwania swoich pierwszych butów spd. Pedały były w zestawie z rowerem (shimano 520) Czy ktoś jest w stanie coś powiedzieć o wytrzymałośći, sensowności zakupu butów: - sidi mtb logo xc (aktualnie nie mam gdzie zmierzyć ale mogę je mieć w dobrej cenie) - scott mtb comp (mierzyłem, wyglądały na dobre rozmiarowo, ale co z jakością? Mało opinii w necie) - scott mtb pro (rozważam ich zakup bardziej niż modelu comp ze względu na klamrę). Do tej pory mierzyłem i mi nie przypasowały: - specialized model (prawdopodobnie) sport mtb - za szerokie na moją stopę. Poza tym czytałem po zagranicznych forach, że ten model się jakościowo pogorszył w stosunku do lat ubiegłych - northwave sparta sbs - j.w. Rozmiar 46 aż za bardzo na styk, rozmiar 47 na długość lepszy, ale z kolei za szeroki Wybór w mieście bardzo ograniczony i, po rozmowach ze sprzedawcami, nie zapowiada się, że w sezonie będzie lepiej. Czy ktoś się orientuje czy np.: - scott mtb pro mają tą samą szerokość co model comp i rozmiarowo będą takie same? - sidi mtb logo xc - czy to jest ogólnie dobry but czy raczej koniecznie szukać czegoś z klamrą? Coś innego sensownego? W planach były buty do max 300 zł... Wolałbym tej kwoty nie przekraczać, zwłaszcza że to pierwsze buty i nie wiem czy to polubię. Z drugiej strony nie lubię kupować szajsu więc jak trzeba będzie kilka groszy (ale też bez przesady) dołożyć żeby dostać coś dużo lepszego to może się skuszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.