Skocz do zawartości

[rower] Giant kontra northtec

widawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . Stoję przed wyborem zakupu roweru MTB i zostały na horyzoncie 2 modele 

Giant Talon 27,5  0 LTD 2015
northtec cayon 29 xt  2015 

oba mogę mieć w podobnej cenie , mam 188 cm dzisiaj mierzyłem gianta rozmiar XL i był ok co z tym northtec ? Różnica jest w rozmierzę kół  jedynie i nie wiem na ktory się zdecydować , tzn bardziej skłaniam się w Gianta...  pomóżcie 

pozdrawiam

Napisano

gorzej hmm ale dalej slx , jest aż taka różnica ? Przednia przerzutka slx zamiast xt korba deore zamiast xt no i manetki , amor lepszy i podobno rama dylemat 

Napisano

Różnica w pracy manetek jest spora na rzecz XT co nie zmienia faktu, że SLX'y są niezłe. Mam i nie narzekam. Przednia zmieniarka bez znaczenia. Reba to Reba więc Raidon nie ma nawet do niej startu. Rama w Giancie jest porządna i ma już dożywotnią gwarancję.

Jak byś znalazł czy dogadał się w sklepie to manetki i przede wszystkim hydraulikę mogli by Ci wymienić odpowiednio na XT i 615-ki. Ja taką opcję bym miał więc powstaje pytanie czy Ty również. Podsumowując tak czy inaczej ja osobiście wybrał bym Talona.

Oczywiście zdajesz sobie sprawy, że Talon ma bardzo turystyczną geometrię.

Napisano

Przecież mojej opinii nie musisz brać jako ostatecznej. Moim zdaniem XL to trochę za dużo jak na tą geo ale liczą się Twoje odczucia. Skoro przymierzałeś XL i było ok to masz jasną sprawę.

Napisano

Sam kupilem kilka dni temu Gianta Talon tylko model 2 ltd 27,5 kolo. Rowniez mam 188 cm wzrostu. Zanim go kupilem mierzylem w innym sklepie l i xl. Jak dla mnie xl byl za duzy i wzialem L ostatecznie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

wybrałem talona , rozmiar XL wpasował sie idealnie L była ciut za mała , dziwne ze wybrałes elke przy takim samym wzroście 

• 2 tygodnie później...
Napisano

jak dla mnie L była duzo lepsza, nawet w 2 nienzależnych sklepach sprzedawcy sami mi doradzili L, jestem zadowolony i jeździ się dobrze, tzn jeżdziło bo tydzien temu zostałem potrącony na ścieżce rowerowej i poki co kisze się na L4 ze złamaną reką i gipsem aż do ramienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...