widawa Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Witam . Stoję przed wyborem zakupu roweru MTB i zostały na horyzoncie 2 modele Giant Talon 27,5 0 LTD 2015northtec cayon 29 xt 2015 oba mogę mieć w podobnej cenie , mam 188 cm dzisiaj mierzyłem gianta rozmiar XL i był ok co z tym northtec ? Różnica jest w rozmierzę kół jedynie i nie wiem na ktory się zdecydować , tzn bardziej skłaniam się w Gianta... pomóżcie pozdrawiam
widawa Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 gorzej hmm ale dalej slx , jest aż taka różnica ? Przednia przerzutka slx zamiast xt korba deore zamiast xt no i manetki , amor lepszy i podobno rama dylemat
beskid Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Różnica w pracy manetek jest spora na rzecz XT co nie zmienia faktu, że SLX'y są niezłe. Mam i nie narzekam. Przednia zmieniarka bez znaczenia. Reba to Reba więc Raidon nie ma nawet do niej startu. Rama w Giancie jest porządna i ma już dożywotnią gwarancję. Jak byś znalazł czy dogadał się w sklepie to manetki i przede wszystkim hydraulikę mogli by Ci wymienić odpowiednio na XT i 615-ki. Ja taką opcję bym miał więc powstaje pytanie czy Ty również. Podsumowując tak czy inaczej ja osobiście wybrał bym Talona. Oczywiście zdajesz sobie sprawy, że Talon ma bardzo turystyczną geometrię.
widawa Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 1 rozmiar ramy :> niby mierzyłem i XL ale jak sądzicie przy tych kołach 650 b
widawa Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 XL za duże hmm kurde tak mi gościu w sklepie powiedział że jest ok hmm
beskid Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Przecież mojej opinii nie musisz brać jako ostatecznej. Moim zdaniem XL to trochę za dużo jak na tą geo ale liczą się Twoje odczucia. Skoro przymierzałeś XL i było ok to masz jasną sprawę.
mateusz88 Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 Sam kupilem kilka dni temu Gianta Talon tylko model 2 ltd 27,5 kolo. Rowniez mam 188 cm wzrostu. Zanim go kupilem mierzylem w innym sklepie l i xl. Jak dla mnie xl byl za duzy i wzialem L ostatecznie.
widawa Napisano 16 Marca 2015 Autor Napisano 16 Marca 2015 wybrałem talona , rozmiar XL wpasował sie idealnie L była ciut za mała , dziwne ze wybrałes elke przy takim samym wzroście
mateusz88 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 jak dla mnie L była duzo lepsza, nawet w 2 nienzależnych sklepach sprzedawcy sami mi doradzili L, jestem zadowolony i jeździ się dobrze, tzn jeżdziło bo tydzien temu zostałem potrącony na ścieżce rowerowej i poki co kisze się na L4 ze złamaną reką i gipsem aż do ramienia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.