Krisstover Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Odkupiłem za grosze od znajomego rowerek rock raider 5.3 made in decathlon. W teorii to jest marka btwin ale cześci są no name. Musiałem wymienić bębenek z tyłu więc rozebrałem tyną oś i nie pamiętam jak była złożona, poza tym nie wiem czy kumpel czegoś nie pogubił. Dodam że rower stał około 2 lat nieużywany i wszelka historia jest nieznana/ dawno wyczyszczona. Pozostaje mi jedynie forum i intuicja innych ludzi. dołączam zdjęcia elementów i tynej osi.
RISTO90 Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/102985-piasta-tylna-jak-skrecic-elementy/
Krisstover Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 Wszystko fajnie. Ale piasty shimano trochę się różnią budową i ilością elementów. Dlatego napisałem nowy wątek. Link który dostałem oczywiście wyjaśnia budowę osi i jak zakładać wszystkie elementy, ale ja mam piastę NO NAME, na obręczach pisze decathlon a piasty są czarne bez nazwy producenta :/ i teraz nie wiem czy: a) jest inna budowa osi? b ) brakuje mi elementów? dla przykładu wrzucę jeszcze zdjęcie bębenka niestety nie mam zdjęcia od "wewnętrznej strony" bębenka, ale teraz już jest skręcony. A ze względu na zmianę miejsca zamieszkania nie mam za bardzo miejsca żeby znowu rozkręcać rower, ale jeżeli to w czymś pomoże to zrobię zdjęcie. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak "to" złożyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.