Skocz do zawartości

[porównanie] Deore BR-M615 czy BB7

Ychu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , w innym temacie mianowicie tu zaproponowano mi zamiast BB7 to Deore BR-M615

Teraz pytanie lepiej wziąć Deore czy raczej BB7? cenowo są bardzo zbliżone , więc stąd to pytanie.

Napisano

Porównywanie mechaników z hydraulikami moim zdaniem jest nie na miejscu
Niby tak ale BB7 są chyba podkreślam chyba najlepszymi mechanikami. W każdym razie jeśli lepsze są 615 to pozostaje zbierać money money i brać
Napisano

m395 są lepsze od bb7 ;) tak wiem co mówie. bb7 to najlepsze hamulce do zimówki jakie istnieją, nie ma prawa sie nic zepsuć, ale ogólnie to najtańszy SPRAWNY hydraulik będzie lepszy od nawet najlepszego mechanika.

Napisano
ogólnie to najtańszy SPRAWNY hydraulik będzie lepszy od nawet najlepszego mechanika.

No kolego , to mi rozjaśniłeś :) W każdym razie zastanawiałem się nad BB7 bo teraz mam jakieś PAR super brakes i nie są w stanie zblokować koła (okł. pewnie żywiczne , tarcza 160) tarczę mogę zmienić , ale klocków nie znajdę jak te się skończą. Dlatego myślałem nad BB7 bo są to b. dobre mechaniki , a tanie hydrauliki lubią przeciekać po krótkim czasie (z tego co wiem :P). Czytałem też że aurigi np. niektórym przeciekają po roku albo tuż po dotarciu.

Z tych powodów bałem się inwestować w tanie hydrauliki. Teraz mam następne pytanie :D Niskie modele Deore ile Wam wytrzymują? Polecacie jakieś tańsze? Bo od tego PAR-a to to na pewno najtańszy hydraulik będzie lepszy. Dlaczego nagle model niższy  niż 615? Bo nie wiem jeszcze ile wpadnie na urodziny i czy tarcza będzie jeszcze dobra czy już nie (wiem że one trochę wytrzymują , a szczególnie na żywicznych). Lecz jeżdżę sporo a tarcza jest jakaś Chińska i pewnie miękka jak gów*o.

Jak by kogoś obchodziło rower to Rambler 2.0 HT

Napisano

Ja bym poszukał używanych m615 ;). Najlepszy tani hamulec. Nie patrz na nic innego niż shimano. Avidy można kupić mając na oku modele z 7 lub 9.

Napisano

Nie patrz na nic innego niż shimano.

To akurat wiem , choć aurigi niby też dobre ale coś do mnie nie przemawiają mimo że w sklepie koło mnie w każdym mają aurigi. 

Avidy można kupić mając na oku modele z 7 lub 9.

Trochę wiekowe :D Nowe przeciekają czy jak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...