Skocz do zawartości

[porównanie] Deore BR-M615 czy BB7

Ychu

Rekomendowane odpowiedzi

Porównywanie mechaników z hydraulikami moim zdaniem jest nie na miejscu
Niby tak ale BB7 są chyba podkreślam chyba najlepszymi mechanikami. W każdym razie jeśli lepsze są 615 to pozostaje zbierać money money i brać

ogólnie to najtańszy SPRAWNY hydraulik będzie lepszy od nawet najlepszego mechanika.

No kolego , to mi rozjaśniłeś :) W każdym razie zastanawiałem się nad BB7 bo teraz mam jakieś PAR super brakes i nie są w stanie zblokować koła (okł. pewnie żywiczne , tarcza 160) tarczę mogę zmienić , ale klocków nie znajdę jak te się skończą. Dlatego myślałem nad BB7 bo są to b. dobre mechaniki , a tanie hydrauliki lubią przeciekać po krótkim czasie (z tego co wiem :P). Czytałem też że aurigi np. niektórym przeciekają po roku albo tuż po dotarciu.

Z tych powodów bałem się inwestować w tanie hydrauliki. Teraz mam następne pytanie :D Niskie modele Deore ile Wam wytrzymują? Polecacie jakieś tańsze? Bo od tego PAR-a to to na pewno najtańszy hydraulik będzie lepszy. Dlaczego nagle model niższy  niż 615? Bo nie wiem jeszcze ile wpadnie na urodziny i czy tarcza będzie jeszcze dobra czy już nie (wiem że one trochę wytrzymują , a szczególnie na żywicznych). Lecz jeżdżę sporo a tarcza jest jakaś Chińska i pewnie miękka jak gów*o.

Jak by kogoś obchodziło rower to Rambler 2.0 HT

Nie patrz na nic innego niż shimano.

To akurat wiem , choć aurigi niby też dobre ale coś do mnie nie przemawiają mimo że w sklepie koło mnie w każdym mają aurigi. 

Avidy można kupić mając na oku modele z 7 lub 9.

Trochę wiekowe :D Nowe przeciekają czy jak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...