Skocz do zawartości

[buty spd] Ich uniwersalność

Blizzard

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem w przyszłości SPD lecz stan gotówki jest za mały żeby sobie na to pozwolić...

Więc sobie myślę:

Rozwalają mi się "adidasy" do gry w piłkę i chodzenia. Powiedział bym mamie, żeby mi dała pieniądze na nowe buty. Ja bym to wykorzystał, troszkę dołożył i bym zakupił buciki SPD (nikt by nawet nie wiedział :) ), a na przyszły zezon kupił bym pedała :)

Lecz teraz pytanie:

Czy w butach SPD za około 100zł można grać w piłke, chodzić itp.? Czy nie rozwalą się po tygodniu takiego użytkowania?

ja nie mam SPD ale na podstawie wiedzy z forum oraz wyglądu i parametrów takich butów mogę stanowczo powiedzieć, że takie buty nie nadają się do codziennego użytko, a już na pewno nie do gry w piłkę. Mają one zupełnie inną podeszwę niż zwykłe adidasy, znacznie twardszą, przystosowaną do przenoszenia jak największej ilości energii na pedał. W czasie biegania moim zdaniem by po prostu popękała. Do przyszłego sezonu, zanim byś kupił sobie pedały by te buty po prostu nie wytrzymały :034:

Moim zdaniem lepiej kupić oddzielne buty do każdej z dyscyplin/każdego z zastosowań. Biegowe Adidasy też nie specjalnie nadają się do gry w piłkę - lepiej kup sobie jakieś tańsze korki.

Też nie mam kasy na razie na spd - a raczej mam inne priorytety więc jeżdżę na platformach w starych Nikach z popękaną podeszwą :) i tak na rowerze mi nie przemokną :):)

Ja wczoraj dostałem moje pierwsze buty SPD-niby uniwersalne do chodzenia i jeżdżednia ale wkładka w bucie to zwykły gruby plastik, który się praktycznie nie gnie :D Chodzenie w tych butach odpada, no chyba że naprawdę małe dystanse. Twardo jak w chodakach :lol: Mam takie buty: http://www.allegro.pl/item115336993_115336993.html

Nie ma mowy o codziennym użytku i to jest raczej tylko chwyt marketingowy, buty SPD mają podeszwe z platiku i włókna szklanego więc są bardzo sztywne. Stopa rzy długich spacerach nie będzie miała zbyt komfortowych warunków.

Och, to zależy od butów. Typowe, takie do ścigania, nie nadają się do chodzenia ani tym bardziej biegania - zamęczyłbyś się. Turystyczne natomiast - zależy. Ja mam Spece Taho, i one są tak sprytnie zrobione, że od pięty do bloku są twarde, a noski mają miękkie, dzięki czemu chodzi się w nich nie mniej wygodnie niż w zwykłych butach. Nie grałem w nich w piłkę, więc tu Ci nie powiem nic oprócz tego, że szkoda by mi było katować je w ten sposób. Oczywiście są to buty droższe niż 100 zł, ale w tej cenie trudno Ci będzie znaleźć coś nie totalnie sztywnego (były chyba turystyczne Adidas El Moro 3 na allegro jakiś czas temu za 145 zł, czy nawet mniej, ale one nie są tak wygodne jak Taho, poza tym słyszałem i czytałem z paru źródeł, że odpada w nich podeszwa :D ).

(były chyba turystyczne Adidas El Moro 3 na allegro jakiś czas temu za 145 zł, czy nawet mniej, ale one nie są tak wygodne jak Taho, poza tym słyszałem i czytałem z paru źródeł, że odpada w nich podeszwa ;) ).

Nic w nich nie odpada, urban legend, zmień źródła.

Są bardzo wygodne, porównywalne z moimi wcześniejszymi Sidi za które zapłaciłem 2,5x więcej.

Podeszwa jest w nich dość sztywna i zdecydowanie odradzam dluzsze spacery, a do gry w piłkę w ogóle się nie nadają, zresztą moim zdaniem szkoda katowac rowerowe buty chodząc w nich :D

Pozdrawiam,

Teq

• Mod Team
a na przyszły zezon kupił bym pedała

Jednego? No co Ty? Przecież tak nie da się jeździć!

A butów uniwersalnych nie ma. SPD kompletnie nie nadają się do codziennego użytku, o grze w piłkę nie wspominając.

zmieścisz sie :) pdm 520 i buty 072 [wszystko na allegro]

ja mam spece sport i one sie do chodzenia nie nadają ale na przykład kumpel miał poprzednie 020 od shimano i one są całkim normalne, chodzić można spokojnie. :)

i prośba - pisz po Polskiemu. nie ma czegoś takiego jak pedala. są pedały...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...