qball Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witajcie, Mam w swoim canyonie mix - Dura Ace / Ultegra i tak się zastanawiam nad przesiadką na cały groupset DuraAce albo właśnie Ultegra. Czy bardziej się opłaca kupować pojedynczo czy cały groupset? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Po pierwsze to temat masz źle założony. Po drugie dlaczego przeszkadza Ci taka mieszanka komponentów? Co w rowerze jest da a co ultegra? Po trzecie jeśli całość da to dlaczego, jeśli całość ultegry to dlaczego? Poza wagą obie grupy różnią się właściwie materiałem, wyglądem i bardziej precyzyjnym klikaniem manetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 1. Ok sorry,nie mogę już edytować 2. Z czystego puryzmu.. Nie lubię dychotomii aczkolwiek nie ma murów nie do przeskoczenia itd. 3. łańcuch, kaseta, manetki + przednia zmieniarka ultegra hample, przerzutka tył, korba - da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 W praktyce nie zyskasz nic. Stracisz pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 A przesiadka na Campe Record by coś zmieniała ? (poza efektem wizualnym) Nie miałem nigdy do czynienia z Kampaniolo więc jeszcze taką opcję bym rozważał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Ale co miałaby zmieniać? Co w obecnej konfiguracji działa nie tak? Manetki działają inaczej, mają inną "ergonomię". Do tego zmiana bębenka/piasty/koła tył żeby zamontować kasetę Campagnolo. Inaczej grupa nie będzie "homogeniczna". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Działa w porządku, ale chęć zmian zawsze jest, stąd pytania. Pasuje mi skok, działanie itd shimano, wygląd trochę mniej, ale jak już napisałeś jednak zmiana bębenka i całego groupsetu to spory wydatek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 A przesiadka na Campe Record by coś zmieniała ? (poza efektem wizualnym) Nie miałem nigdy do czynienia z Kampaniolo więc jeszcze taką opcję bym rozważał.. Poza szpanem i wyglądem niewiele choć sposób wrzucania i zrzucania w Campie jest specyficzny i niektórym się podoba - np możliwość zrzucenia o kilka biegów w dół kciukiem gdy trzeba finiszować. Pamiętaj też o droższych częściach zamiennych do Campy (chyba, że jeździł będziesz na łańcuchu i kasecie Chorus). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.