MikiRNR Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Witam.Posiadam hamulce Shimano BR-M395 tarczowe hydrauliczne (160/160mm)i aktualnie mam klocki żywiczne B01Sczy mogę zamienić je na jakieś inne i jakie polecanie ewentualnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 poszukaj czerwonych jagwire, wyciągniesz moc z tych hamulców o ile je kupisz, bo 2 komplety kosztują tyle co jeden kompletny hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Z ciekawości spytam ? czym się różnią BR-M395 od BL-M395 Pozdrawiam. Jka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Prawa i lewa kłamka, czyli (w cywilizowanych krajach) tył i przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Prawa i lewa kłamka, czyli (w cywilizowanych krajach) tył i przód. Prawy to przód a lewy to tył? czy na odwrót ? bo nie wiem z której strony roweru patrzeć? ---------------------------------------------------- To dwa różne komponenty BR - to zacisk BL - to klamka Dwie części z jednego kompletu. Edytowane 3 Marca 2015 przez d8wid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Masz rację, intuicja zawiodła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiRNR Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 poszukaj czerwonych jagwire, wyciągniesz moc z tych hamulców o ile je kupisz, bo 2 komplety kosztują tyle co jeden kompletny hamulec czy to by było cos takiego ? http://allegro.pl/jagwire-klocki-hamulcowe-deore-m515-tektro-cr-i5000182509.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 czy to by było cos takiego ? http://allegro.pl/ja...5000182509.html Ja to mam chyba pecha, bo jakoś nie umiem nic tanio kupować, mi polecono kupić takie jak na tej fotce to kupiłem i to od razu 2 komplety, a tak miałbym 3 trzy. Co do tych oznaczeń to jakoś nie kumam, ale i tak dziękuję za odpowiedz Pozdrawiam. jka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 tak, zresztą innych nie ma oryginalne sh*tmano u mnie w jednym ze sklepów stacjonarnych są po 15 zł tak więc czasem warto na forum zapytać gdzie najtaniej dostać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiRNR Napisano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 czy te Jagwire na pewno będą działały ?Na stronie producenta tarcz jest napisane: Kompatybilne okładziny: żywiczne / organicznea jagwire są półmetaliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Na stronie producenta tarcz jest napisane: Kompatybilne okładziny: żywiczne / organiczne Ja założyłem metaliczne tylko że te co wcześniej pokazałem, bo mi tak polecono i jest duuuuużo lepiej jak było na żywicznych, już (428 km.)trochę kilometrów na nich przejechałem. Na dniach zmieniam w przednim kole na takie same. Pozdrawiam Jka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 czy te Jagwire na pewno będą działały ? Na stronie producenta tarcz jest napisane: Kompatybilne okładziny: żywiczne / organiczne a jagwire są półmetaliczne Na żywiczne okładziny czy tam półmetaliczne itepe szkoda kasy.Tylko metal ma sens Ja właśnie zajeżdżam Unexy thermocośtam w xt785 i zaprawdę powiadam ci jest moc i dobra modulacja.W poprzednich hamulcach też miałem Unexy.Ich wadą jest dość wysoka cena jakieś 120 pln z przesyłką ,komplet na dwa koła.No i dają nieźle popalić tarczom.Czy twoje tarcze to wytrzymają?Nie wiem.Jeśli nie jeździsz po górach i nie warzysz 100kg to możesz zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiRNR Napisano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 już mam jagwirki z tyłu jest moc ! ale z przodu coś nie bardzo dotrą się czy czymś wyczyścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Podobne się :A co myślicie o a2z ?wersja eco czyli półmetaliki za 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Eco i półmetaliki to to samo - w eco brakuje sprężynki. Jeśli nie jeździsz b.długich stromych zjazdów a przy tym szukasz tanich klocków to za tą cene są bardzo okej . Zużycie także w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiRNR Napisano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) To jak z tym przednim ? wyczyściłem tarcze początkowo benzyną ale że nie otrzymałem efektu od razu to prysnełem motorexem, zaczeły piszczeć i dopiero po kilku dniach powoli zaczynają działać ale to jeszcze nie to co z tyłu, jak wyciągnać moc z przedniego taką jak w tylnym (z którym nic nie robiłem tylko wsadziłem i od razu pieknie działały ) ? Edytowane 30 Marca 2015 przez MikiRNR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Wyjąć klocki i przetrzeć drobnym papierem ściernym.Generalnie trzeba trochę czasu by wszystko się dotarło,myślę że tak z 50 km normalnej jazdy wokół komina.Oczywiście jest jeszcze opcja,że te Jagwire nie są aż takie super ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 szybkie pytanko , mogę spokojnie wrzucić klocki XTR ? nic sie nie stanie z kołem przednim ;p? Posiadam talona 27,5 0 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 a są takiego samego kształtu jak te, które masz aktualnie? jak nie, to zapomnij.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Nie wiem jaki ma kształt , wiem jedynie ze mam m395 i są tam żywiczne standardowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiRNR Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 szukaj czegoś w takim kształcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Dzięki poszukam chyba ze macie już coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 takie http://rowerowy.com/sklep/czesci/klocki-hamulcowe/do-ham-tarczowych/prod/rwd-shimano-deore ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Będą dobre, możesz zobaczyć sobie w katalogu http://www.shimano-katalogi.com/pliki/katalog_wop/okladziny.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Jak taniej to A2Z eco lub gold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi