Biker92 Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Siemanko wszystkim! Mam pytanko jak zamontować przerzutkę deore mocowaną na hak do ramy która nie jest do tego przystosowana (bez haka;)) ?? i czy wogóle da się to zrobić?? a jak już komuś sie udało to jak się spisywały takie patenty POZDROWER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Z tego co wiem to się nie da... możesz próbować domowymi sposobami stworzyć hak na ramę, ale masz małe szanse że nagwintujesz go jak trzeba i nie zniszczysz przypadkiem przerzutki... A nawet jesli ci sie uda to i tak nie ma pewnosci czy bedzie prosto i czy da sie to regulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker92 Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A czy są jakieś lepsze przerzutki za ok 100zł zakładane właśnie "nie na hak" (niewiem jak to ujać ) ?? w każdym razie takie żeby mi podeszły do ramy?? bo ja się niespotkałem a chce wymienić ten sprzęt ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Kupujesz specjalny hak poprostu. W sklepie jakies 5 zl. Rozumiem ze masz jakas stara rame tak ? Tansze modele maja taki wlasnie zintegrowany hak , ale mozna go kupic osobno i zalozyc kazda przerzutke.Przykreca sie go srubka i dodatkowo jak masz kolo na nakretki nie zacisk to tez lepiej trzyma - z zaciskiem bywaja problemy , przynajmniej ja tak mialem , ale akurat rama okazala sie tez do kitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker92 Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dzięki WOOKIE, zakupiłem takie coś założyłem wyregulowałem i chodzi jak marzenie Chcę jeszcze wymienić koło i niewiem jaką piaste założyć czy na szybkozamykaczy czy na śruby?? Także odradzasz kupowanie na szybkozamykacz (nigdy takiej nie miałem więc niewiem jak to tam dokładnie jest ) bo z takim dokręcanym hakiem to się raczej niebędzie trzymało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Wydaje mi sie ze chodzi ci o cos takiego http://allegro.pl/item115656258_hak_do_ram...owe_od_ss_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Wydaje mi sie ze chodzi ci o cos takiego http://allegro.pl/item115656258_hak_do_ram...owe_od_ss_.html Nie , to jest hak do ramy , nie hak/adapter o ktorym mowa. Coz jak skladalem ostatenio rower to byla os na zacisk ( zobacz sobie w googlach badz allegro ) i nie dalo rady tego dobrze zlozyc , wina glownie lezala jednak po stronie ramy i hakow ktore byly nieco krzywe a od strony przerzutki odgiety. Ja bym jednak kupil piaste na nakretki , generalnie , patent z tym hakiem stosowany jest w tanich roweruch , ramki stalowe , nieco juz staroc , i tam pakowali tam piasty pod wolnobieg nie kasete i takie piasty byly na pelna os z nakretkami , wiec nie wiem czy na tej samej srubce taki hak bedzie sie trzymal dobrze , moze sie luzowac poprostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker92 Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 No zależało mi troche na tym szybkozamykaczu ale cóż :035: W sklepach też różnie mi mówili. A ostatecznie jednak zostaje przy nakrętkach dzięki WOOKIE za pomoc PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.