Skocz do zawartości

[przerzutka Tył] Deore Na Hak

Biker92

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko wszystkim!

Mam pytanko jak zamontować przerzutkę deore mocowaną na hak do ramy która nie jest do tego przystosowana (bez haka;)) ?? i czy wogóle da się to zrobić?? a jak już komuś sie udało to jak się spisywały takie patenty :)

POZDROWER :)

Z tego co wiem to się nie da... możesz próbować domowymi sposobami stworzyć hak na ramę, ale masz małe szanse że nagwintujesz go jak trzeba i nie zniszczysz przypadkiem przerzutki... A nawet jesli ci sie uda to i tak nie ma pewnosci czy bedzie prosto i czy da sie to regulować.

Kupujesz specjalny hak poprostu.

W sklepie jakies 5 zl. Rozumiem ze masz jakas stara rame tak ? Tansze modele maja taki wlasnie zintegrowany hak , ale mozna go kupic osobno i zalozyc kazda przerzutke.Przykreca sie go srubka i dodatkowo jak masz kolo na nakretki nie zacisk to tez lepiej trzyma - z zaciskiem bywaja problemy , przynajmniej ja tak mialem , ale akurat rama okazala sie tez do kitu.

Dzięki WOOKIE, zakupiłem takie coś założyłem wyregulowałem i chodzi jak marzenie ;)

Chcę jeszcze wymienić koło i niewiem jaką piaste założyć czy na szybkozamykaczy czy na śruby?? Także odradzasz kupowanie na szybkozamykacz (nigdy takiej nie miałem więc niewiem jak to tam dokładnie jest ;) ) bo z takim dokręcanym hakiem to się raczej niebędzie trzymało??

Wydaje mi sie ze chodzi ci o cos takiego

http://allegro.pl/item115656258_hak_do_ram...owe_od_ss_.html

Nie , to jest hak do ramy , nie hak/adapter o ktorym mowa.

Coz jak skladalem ostatenio rower to byla os na zacisk ( zobacz sobie w googlach badz allegro ) i nie dalo rady tego dobrze zlozyc , wina glownie lezala jednak po stronie ramy i hakow ktore byly nieco krzywe a od strony przerzutki odgiety. Ja bym jednak kupil piaste na nakretki , generalnie , patent z tym hakiem stosowany jest w tanich roweruch , ramki stalowe , nieco juz staroc , i tam pakowali tam piasty pod wolnobieg nie kasete i takie piasty byly na pelna os z nakretkami , wiec nie wiem czy na tej samej srubce taki hak bedzie sie trzymal dobrze , moze sie luzowac poprostu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...