Skocz do zawartości

[rower] Co sądzicie o rowerze Kands Avangarde?

charliegreen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rower wart swojej ceny, maiłem okazję testować jego starszego brata (maestro), zamiast płacić za nazwę płacisz za lepszy osprzęt. w terenie daje rade choć słabiej, minusem jest mniejsza wytrzymałość amora ale to nie mtb, nie ta cena i nie to przeznaczenie. Jeśli głównie jeździsz po twardym będziesz z niego zadowolony. 

EDIT. wybaczcie staremu z tą "pozycją", niedowidzi bez googli :)

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Pisałem o lepszej "propozycji", a nie "pozycji":) Jakie będą jego główne wady? Ciężko mi znaleźć inny model z którym mógłbym go porównać w tej cenie. 

Napisano

Wydaje mi się, że bez problemu. Jutro wieczorem dam namiary. Zastanawiam się tylko jaką ramę wybrać. Od jajek do ziemi mam 80 cm i 182 cm wzrostu. To będzie chyba 19" prawda?

Napisano

Witam. W tej cenie (1400zł) też bym się pisał jeżeli będzie taka możliwość. Też bym brał ramę 19'' i kolor czarny mat +seledyn.

Wcześniej myślałem o Lazzaro Integral V3 za 1399zł. , ale chyba Kands ładniejszy.

Pozdrawiam.

Napisano · Ukryte przez Mieciu, 18 Marca 2015 - ukryte na prośbę użytkownika
Ukryte przez Mieciu, 18 Marca 2015 - ukryte na prośbę użytkownika

Ja wybrałem w końcu Lazzaro Integral V3 za 1399zł. Dorzucili mi błotniki, koszyk na bidon i jakieś lepsze zapięcie, które ma przywieźć jutro z hurtowni. Wziąłem go na raty 0% w payu. Nawet zgrabnie poszło. Koszt kredytu pokrywa chyba sprzedający. Wybrałem ten model bo ma cały osprzęt na Alivio i hamulce v-brake. Hamulce hydrauliczne są cool, ale jest z nimi trochę zabawy. Po jakimś czasie trzeba je odpowietrzać, uzupełniać płyn i pewnie coś jeszcze.Pakując go do samochodu musiałbym odkręcać koło i bawić się z tym mechanizmem. Z drugiej strony Kands rzeczywiście jest trochę ładniejszy, ale nie dostałbym tych gratisów które też nie mało kosztują. Poniżej namiary na Kands Avangarde za 1399 zł:

Mogę zaproponować promocyjną cenę 1399 zł + koszty wysyłki.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego:  12 256 00 39 , 601 904 600

Fabrycznie zapakowany towar posiadamy na magazynach.

Pozdrawiam!

Piotr Kochana

Hurtownia7

EDIT: Dorzucam jeszcze link do aukcji http://allegro.pl/rower-kands-energy-avangarde-28-crs-nowy-model-i5132081704.html

Napisano

Ten link jest do aukcji , czyli trzeba się targować- mam rozumieć , że cena 1400 jest ustalona przez Ciebie ?

A możesz podać aukcje , gdzie dostałeś te gratisy do roweru?

Napisano

Jeżeli chodzi o Kands'a to chyba najlepiej zadzwonić i spytać jaka cena ich zadowoli (pewnie 1400 (: ) 

A w aukcji  Lazarro , którą podałeś nie ma nic o zapięciu - dzwoniłeś i ''wyrwałeś'' ?

A odnośnie Kands'a to faktycznie z  hamulcami to jest więcej zabawy... zaciekawiło mnie te zdejmowanie przedniego koła -

trzeba '' rozpiąć '' hydraulikę przy demontażu..lipa .

Napisano

Wyrwałem. Sprzedawca się postarał, więc go trochę zareklamuję. Po trzech dniach intensywnych poszukiwań wybrałem bf_bike i ich aukcję i nie żałuję:) Choć sprzęt dotrze pewnie dopiero w piątek albo w czwartek. Idealnie na weekend:D

Napisano

Wyrwałem. Sprzedawca się postarał, więc go trochę zareklamuję. Po trzech dniach intensywnych poszukiwań wybrałem bf_bike i ich aukcję i nie żałuję Choć sprzęt dotrze pewnie dopiero w piątek albo w czwartek. Idealnie na weekend:D

Czyli dzwoniłeś i dali Ci te gratisy ?

Napisano

o czym wy piszecie ? jakie rozpinanie hydrauliki ? 

ja w obecnym nie zaglądałem do hampli chyba już z 3 lata, poza zmianą klocków a bagażnik na rower mam taki który łapie zawidelec więc koło ściągam często. Przez te 3 lata jeszcze się nie zapowietrzył. Nie wiem kto wam głupot nagadał ale to bzdury  

Napisano

Tez pewnie wezme tego integrala, ale jeszcze się wstrzymam troszkę bo na 100% w marcu pojawi sie nowy maestro, moze warto

ja chyba tez poczekam

o czym wy piszecie ? jakie rozpinanie hydrauliki ? 

ja w obecnym nie zaglądałem do hampli chyba już z 3 lata, poza zmianą klocków a bagażnik na rower mam taki który łapie zawidelec więc koło ściągam często. Przez te 3 lata jeszcze się nie zapowietrzył. Nie wiem kto wam głupot nagadał ale to bzdury  

Nigdy nie miałem roweru z hydrauliką-czyli nic nie trzeba rozpinać , żeby zdjąć przednie koło?

Napisano

Mam ochotę kupić tego Avangarde ale obwiam się właśnie hamulców. 

HAMULEC PRZÓD SHIMANO HYDRAULICZNE BR/BLM396 HAMULEC TYŁ SHIMANO HYDRAULICZNE BR/BLM395

Będą ok czy jednak lepiej wybrać np. Integrala z V-brakeami?

• 5 tygodni później...
Napisano

Wydaje mi się, że bez problemu. Jutro wieczorem dam namiary. Zastanawiam się tylko jaką ramę wybrać. Od jajek do ziemi mam 80 cm i 182 cm wzrostu. To będzie chyba 19" prawda?

ja mam ok 178cm wzrostu i wczoraj mierzyłem się na avangarde i jak dla mnie rama 21", ta 19" wydawała się dość mała, poza tym tak doradzili mi "fachowcy", także lepiej na żywo w miarę możliwości się dopasować

Mam ochotę kupić tego Avangarde ale obwiam się właśnie hamulców. 

HAMULEC PRZÓD SHIMANO HYDRAULICZNE BR/BLM396 HAMULEC TYŁ SHIMANO HYDRAULICZNE BR/BLM395

Będą ok czy jednak lepiej wybrać np. Integrala z V-brakeami?

skąd ta obawa o hamulce hydrauliczne w avangarde?

Napisano

Widzę, że Transrower wyraźnie chce podnieść ceny, biorąc pod uwagę dotychczasową politykę cenową. Lazaro Integral (wszak damka) jest o 250 PLN tańszy. Ma lepszą korbę, bo skręcaną a nie spawaną, lepsze manetki. Jedyne co różnica to hamulce. Gdyby nie downgrade korby i manetek, to można by powiedzieć, że cena jest wyższa o wartość rynkową hamulców.

Kolejne wcielenie Transroweru: http://allegro.pl/remiro-viper-cross-line-full-alivio-men-nex-2015-i5224792615.html

Tylko trochę gorszy amor a wyraźnie tańszy.

PS. Transrower powinien zmienić projektanta grafiki. Wszystko projektowane jest na jedno kopyto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...