Skocz do zawartości

[ Hak, Wolnobieg, Przerzutka ] POMOCY wymiana stare na nowe i Kłopoty

Dziwnow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem czy można i jaki hak zamontować do starej ramy żeby obsługiwać wolnobieg MF TZ31  14-34 dodałem liche zdjęcia poglądowe :) proszę o podpowiedz gdyż utknąłem i nie mam bladego pojęcia co dalej :( co do przerzutki jaki model mogę tam zainstalować ?? bo to co na zdjęciu nie daje rady.

Pozdrawiam Marcin 

post-171016-0-52867600-1425248649_thumb.jpg

post-171016-0-68108100-1425249055_thumb.jpg

Napisano

Dzień dobry

Jeśli przełożenia są zmieniane poprawnie to wyreguluj odległość tego kółka śrubką.

Zerknij od 7:25 min na filmiku: 

Pozdrawiam 

Napisano

Dzien Doberek

GrzesPL dziękuję za poradę w 98% trafna lecz u mnie nadal brakuje luzu i zebatka w przerzutce chaczy o zebatke w wolnobiegu 34, tak więc proszę podpowiedzieć wymieniać na inna przerzutke na hak czy kombinowa z dobraniem jakiegoś haka i montaż nowszego typu przerzutki??

Pozdrawiam :)

Napisano

Może ta przerzutka nie daje rady obsłyzyc wolnobieg 34, może da się wkręcić dłuższą śrubę, w każdym bądź razie górne kółko wózka powinno byc cofnięte mocno do tyłu. Mam w starym rowerze taki wolnobieg Mega Range i to nie dziala zbyd dobrze, jest za duża różnica między dwiema najwiekszymi zębatkami, u mnie przerzutka ledwo wskakiwała na 34 a wózek był i tak za blisko wolnobiegu. Proponuje zmienic wolnobieg.

Napisano

Witam Na wstępie chciałem podziękować Wszystkim za pomoc, tak wiec regulacje nie pomogły musiałem zakupić nowa przerzutkę typu http://www.cyklotur.com/czesci/tylne-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-tylna-turney-rd-tx35-mocowana-pod-os-piasty-shimano,27056.html?qrtc_slt=slt_product_2&qrtc_tpl=tpl_prod_view&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=75548183&qrtc_pos=1&skad=quartic i po zamontowaniu i wyregulowaniu wstępnym :) wszystko działa jak dla mnie dobrze. Wczoraj walczyłem z linkami pancerzami hamulcami i przerzutkami udało się pod osłona nocy Była jazda próbna :( lecz nie trwała zbyt długo w tym wehikule czasu mam zmienione koła z 26 na 28 i ciut za duża opona wpakowałem do tyłu jak dobrze napompowałem kolo zaczęło trzeć o ramę :( aktualnie jest https://www.cyklotur.com/czesci/opony-detki/opony-rowerowe-28-cali-622/p,schwalbe-opona-land-cruiser-28x1-4-kg-czarna-drut-11149066-01-schwalbe,49724.html?_pli=51d726#75515768 28x1,75 cala (47-622) bedzie albo 28x1,6 cala (42-622) albo w najgorszym wypadku 28x1,4 cala (37-622) i okazało się ze zakupione z allegro felgi nadają się do naciągnięcia szprych centrowania grały jak na dobrym koncercie :)

Tak wiec jeszcze raz serdecznie dziękuje nie zamykam tematu dodam link do galerii w najbliższym czasie dla :) zainteresowanych :) no i żeby się oczywiście pochwalić remontem starego górala na coś innego zwanego wehikułem :)

Pozdrawiam Marcin

Witam i Pozdrawiam Forumowiczów  :thumbsup:

Na koniec Pięknego dnia chciałem zaprezentować Moje wypociny które trwały około roku czasu ale moim zdaniem wyszło ładnie :)

Fotki w Galerii oto link http://www.forumrowerowe.org/gallery/album/3250-stary-goral-nowy-wehikul/ proszę komentować lajkowac hejtowac będzie to dla mnie motywacja do innych projektów (fantazji) 

Tak wiec Dzięki za pomoc i do usłyszenia :)  :bye2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...