kawaa Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Witam, przymierzam się do złożenia kolarzówki. Mam już odpowiednią ramę, jednak muszę dokupić do niej widelec. Czy jest jakaś różnica pomiędzy widelcem szosowym a od roweru trekingowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVlo7485 Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 1. widelec szosowy jest wąski dla opon o szerokosci do ok. 35mm 2. widelec szosowych raczej ma mocowanie pod hamulec szosowy czyli brak pivotów i brak mocowania na błotnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 1 Marca 2015 Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 1. widelec szosowy jest wąski dla opon o szerokosci do ok. 35mm bliżej prawdy będzie pewnie max 28c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Szosowy będzie też pewnie dużo niższy od trekingowego. Trekingowy popsuje Ci geometrię ramy szosowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawaa Napisano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dzięki, poszukam typowego szosowego widelca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 EEe tam... Mam trekkingowy widelec z piwotami w ostrzynce i jakos nie zauważyłem aby cos mi się tam strasznie, geometrycznie pozajączkowało... O ile nie bedzie jakoś masakrycznie wyższy (A2C 420 czy 450mm) to dlaczemu nie? Krótki wywiad w góóglu wsakzuje, ze typowe widelce szosowe mieszczą się w dość pojemnym przedziale A2C 367-397mm. Sprawdż jaki Twojej ramie jest dedykowany wysokościowo widelec i poszukaj odpowiedniego na podmianę... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVlo7485 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 bliżej prawdy będzie pewnie max 28c Możliwe, ja mam przełajowy to mieszczę te 35mm i piwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.