spawacz131 Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Hej. Jako że to mój pierwszy post na forum i na bank już temat wałowany to i tak nabąkne W zasadzie tak jak w temacie,chodzi o to że ma to być "drugi" rower bez przerzutek i innych niepotrzebnych bajerów do krótkich tras max 20km tak do pojeżdżenia z żoną i na zakupy. Po prostu by nie targać niepotrzebnie tych co już mamy w te i z powrotem na weekendy z miasta na wieś o tak to ujmę. No i z tym się wiąże mój dylemat czy facet na 'damce" to nie totalny obciach?? Przyznam że mi jest na tego typu rowerze wygodniej a to dla tego że jak trzeba zeskoczyć to się nie obijam tu i tam jak sie przymierzałem Żona gitare zawraca by kupić ale koniecznie 2 damki wiec pytam,oczywiście dla mnie czarna. Docelowo jakieś sakwy na bagażnik do drobnicy. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?? Pomożecie rozwiać wątpliwości Pozdrawiam
MokryxD Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Dla mnie na miasto ma być wygodnie i praktycznie, damka czy mieszczuch spełniają te założenia, więc temat wyczerpany. Śmiać mi się chce widząc ludzi jeżdżących tylko po mieście na MTB z oponami z największą kostką, bo tak wypada.
tobo Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Dla wielu człowiek na rowerze to obciach, człowiek w ciuchach rowerowych to obciach, w kasku obciach. W niektórych kręgach aktywność fizyczna to obciach. Jeśli ci tak bezpiecznie i wygodnie a na męskim niebezpiecznie i niewygodnie to większym obciachem będzie obić sie albo stracić równowagę przy wsiadaniu lub zsiadaniu.
bbc Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Jezdze czasem na damce zony (choc nie lubie tej geometrii) ale jako obciachu tego nie traktuje. Kazdy jezdzi na tym na czym mu wygodniej. A ja nie sptkalem jeszcze sie z sytuacja zeby ktos sie podsmiewal z faceta na damce. Moze dlatego, ze po Krakowie zbyt wielu tak jezdzi.
dolee Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Dla wielu człowiek na rowerze to obciach, człowiek w ciuchach rowerowych to obciach, w kasku obciach. W niektórych kręgach aktywność fizyczna to obciach. Jeśli ci tak bezpiecznie i wygodnie a na męskim niebezpiecznie i niewygodnie to większym obciachem będzie obić sie albo stracić równowagę przy wsiadaniu lub zsiadaniu. Tak jest niestety jest
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Jak rozmiar ramy w wersji męskiej jest dobrze dobrany to klejnoty nie mają prawa się obijać Zwłaszcza jeśli mówimy o rekreacyjnej jeździe do sklepu. Poza tym nie rozumiem dlaczego żona chce Ci na siłę wybrać ramę. Inną sprawą jest to że nie widzę przeszkód w jeździe na damce, też mamy jedną w domu właśnie do jazdy do sklepu i jakoś nigdy nie zastanawiałem się jadąc na niej czy to obciach, za to wsiadanie i pozycja są super. Dla mnie dużo ładniejsze są takie damki http://gorskierowery.pl/photos/rower-wheeler-passera-55-damski-16-ambike-pl-3152715120.jpg ale skoro mówimy o prostym rowerze bez przerzutek to będzie to coś innego. Patrząc na awatar wyczuwam lekki trolling przy zakładaniu takiego tematu
KrisK Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Jak dla mnie obciach to przejmować się tym że coś może być obciachem Jak ktoś będzie miał z tym problem że masz damkę to w sumie będzie jego problem więc po co sobie tym zaprzątać głowę? Na temat bez przerzutek max 20km to bym za to już polemizował. Jeszcze z sakwami i "małymi" zakupami z żoną. Wczoraj widziałem gościa z "małymi" zakupami i suszarką na plecach jak Opolską zasuwał więc może warto zastanowić się nad wyborem coby potem nie zmieniać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.