b1ogusz Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam Mam oczywiscie oslonke na tylnym trojkacie, zeby lancuch go nie obijal. Problem tkwi jednak gdzie indziej - co zrobic aby lancuch nie byl taki luzny, teraz przy kazdym krawezniku slusze ze caly lata:/ Nie moge go skrocic, bo nie starczy go wtedy na niektorych przelozeniach. Mam przerzutke X7 - moze da sie to jakos podregulowac zamocowaniem przerzutki? Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 W sumie dziwne że lata... słyszałem że X-7 ma dobrą sprężynę. W niektórych przerzutkach jest kilka możliwych mocowań sprężyny (nie wiem czy w X-7 tak jest). Ale lepiej przy tym nie manipulować bo przeważnie trudno jest zdjąć sprężynę i _bardzo_ trudno ją założyć. Chyba pozostaje Ci kupić napinacz łańcucha. Btw, w niektórych przerzutkach można założyć dodatkową sprężynę ,,odciągającą'' ale nie wiem czy do X-7 się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 bardzo mnie to dziwi bo slyszalem ze x-7 bardzo dobrze naciaga lancuch o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 21 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Przejedź się na Deorce to dopiero wtedy zobaczysz jak łańcuch potrafi szaleć A sprawdzałeś jego długość? Nie jest przypadkiem za długi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Znaczenie ma tez jaka dlugosc wozka wybrales! Choc wydaje mi sie z long bo to najpopularniejsza wersja, czasem rozwiazaniem jest dobor medium gdy nie ma sie z przodu blatu powyzej 42-44z Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b1ogusz Napisano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Wozek mam dlugi. Lancuch ma 112 ogniw - byl juz skracany o 2 i jak bym go jeszcze skrocil to na najlzejszych przelozeniach bym nie pojezdzil;] Lancuch lata najbardziej na najciezszych przerzutkach tzn. 3x8. Napinacz w mtb to chyba niezbyt dobre rozwiazanie...? A do tego dochodza dodatkowe kg:/ Czekam na kolejne propozycje, sprobuje jeszcze sprawdzic - moze da sie skrocic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Poszukaj tematu o długości łańcucha i sprawdź bo mi się wydaje, że jednak masz za długi. U siebie miałem 106 ogniw, teraz w nowym napędzie mam 104. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Spróbuj wyregulować przerzutkę tak jak w instrukcji : http://www.sram.com/_media/techdocs/rd_X0_...5_4_3__7_04.PDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Poszukaj tematu o długości łańcucha i sprawdź bo mi się wydaje, że jednak masz za długi. U siebie miałem 106 ogniw, teraz w nowym napędzie mam 104. Popieram Odi i sądze za masz ciagle za długi łańcuch. Ja jak kupiłem miałem 112 i jeździć sie nie dało tak latał ale następnego dnia skróciłem do 104 i jeździ super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Wszystko chyba zależy też od długości tylniego widelca, a głównie od środka osi suportu do środka osi tylniego koła. Dla jednego na tym samym napędzie łańcuch będzie za długi, a dla drugiego w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b1ogusz Napisano 13 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Jak mam ustawiona najwieksza koronke z tylu i najwiekszy blat z przodu to wozek przerzutki jest maksymalnie naciagniety (bardziej juz sie nie da). Czy w tym wypadku jest sens skracac lancuch jeszcze bardziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.