Porscheman Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Cześć Chciałbym zmienić korbę i kasetę w swoim trekkingowym rowerze - powód chcę mieć krótsze przełożenia. Mam kilka pytań ale na początek parę informacji:Obecnie w rowerze zamontowana jest:Korba FC-M151, 170 mm, 28 - 48; Kaseta CS-HG 30 Casette sprockets. 8 speed od 12 do 30; Chciałbym zmienić na:Korbę FC-M430 Alivio 44,32,22; Kasetę HG 51 8 speed, od 11 do 32. Pytania:1. Czy muszę koniecznie zmieniać przerzutki? Obecnie mam z przodu SiS Index 8 speed, a z tyłu Deore LX. Wolałbym ich nie zmieniać 2. Jak sprawdzić czy mam korbę na kwadrat tak żeby tego nie zepsuć. W razie czego w załączniku dodaję zdjęcie korby. Wydaje mi się że jest na kwadrat ale wolę się upewnić. 3. Czy długość łańcucha się zmieni? 4. Jaki łańcuch w rozsądnej cenie (do ok 40 zł) polecacie. Jeśli będę musiał zmienić suport to jaki suport również do ok. 40 zł? (tzw. nierozbieralny) Z góry dziękuję za pomoc!
Mod Team safian Napisano 28 Lutego 2015 Mod Team Napisano 28 Lutego 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.