BikerLight Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Plecy bolały mnie swego czasu gdy od samego początku jazdy "cisnąłem w trupa" bez żadnej rozgrzewki. I był to dotkliwy ból pojawiający się przy pierwszym wyprostowaniu, zazwyczaj podczas pierwszego postoju na światłach. Po jeździe pojawiał się również, słabszy i przewlekły. Czy taka jest przyczyna u Ciebie nie wiem, jednak z moim poradziłem sobie robiąc minimum 10 minut rozgrzewki, po jeździe staram się wykonać rozciągania, to naprawdę pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 @stavek co Cię boli?. Mięśnie czy kręgosłup?. #...# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 @stavek co Cię boli?. Mięśnie czy kręgosłup?. Kręgosłup, choć teraz to już pewny nie jestem Właśnie wróciłem z trasy, ale tak na "ciepło" nic nie czuję aby bolało. Zobaczymy co będzie jutro to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Spróbuj odrobinę podnieść kierownicę. Jak masz regulowany mostek to jakieś kilka stopni dosłownie. Jak zachciało mi się bardziej sportowej sylwetki to pochyliłem odrobinę kierownicę. Skończyło się bólem pleców w dolnej części i powrotem do starej pozycji na rowerze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Dzięki za radę. Niestety mostek nie jest regulowany. Spróbuję podnieść kierownicę i zobaczymy jaki będzie efekt. Z drugiej strony nie wiem czy problem nie jest po prostu kwestią przyzwyczaenia. Zrobiłem pierwszy raz od dłuższego czasu 50km i plecy bolały, po dwóch dniach zrobiłem 60 i dzisiaj jakoś ich nie czuję. Zobaczmy co będzie po kolejnej jeździe. Jak zanczną boleć to dam kierownicę do góry. Swoją drogą jak się reguluje wysokość kierownicy ? Wystarczy tą jedną śrubkę na imbus poluzować i już powinno iść ? Chodzi mi o tą pod "kapselkiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Chyba, że znasz sposób na rozciąganie rury sterowej #...# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Jak sterówka przycięta to kicha. Można podnieść kierownicę zmieniając mostek na większy kąt albo zainwestować w przedłużkę rury sterowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Oprócz reorganizacji kokpitu niektórym pomaga taki gadżet: http://allegro.pl/czesci-sztyce-16450?order=d&string=suntour+ncx&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-4-spt-0113 Choć ja nadal uważam że rozciągania są tańsze bo darmowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.