Skocz do zawartości

[Bolące nadgarstki] złe ustawienie kierownicy ?

stawek

Rekomendowane odpowiedzi

Plecy bolały mnie swego czasu gdy od samego początku jazdy "cisnąłem w trupa" bez żadnej rozgrzewki. I był to dotkliwy ból pojawiający się przy pierwszym wyprostowaniu, zazwyczaj podczas pierwszego postoju na światłach. Po jeździe pojawiał się również, słabszy i przewlekły.

Czy taka jest przyczyna u Ciebie nie wiem, jednak z moim poradziłem sobie robiąc minimum 10 minut rozgrzewki, po jeździe staram się wykonać rozciągania, to naprawdę pomaga :) 

Dzięki za radę. Niestety mostek nie jest regulowany. Spróbuję podnieść kierownicę i zobaczymy jaki będzie efekt.

Z drugiej strony nie wiem czy problem nie jest po prostu kwestią przyzwyczaenia.

Zrobiłem pierwszy raz od dłuższego czasu 50km i plecy bolały, po dwóch dniach zrobiłem 60 i dzisiaj jakoś ich nie czuję.

Zobaczmy co będzie po kolejnej jeździe. Jak zanczną boleć to dam kierownicę do góry.

Swoją drogą jak się reguluje wysokość kierownicy ?

Wystarczy tą jedną śrubkę na imbus poluzować i już powinno iść ? Chodzi mi o tą pod "kapselkiem".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...