arek.gdynia Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Czy ktos zna ten rower i moze cos na jego temat powiedzieć? Chce go kupic i nie moge nic znaleźć na jego temat.
tobo Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 www.whitebikes.no Zobacz strone a na pewno zrozumiesz czemu ciezko cokolwiek znalezc na jego temat Norweska marka sportowego marketu xxl. Ceny niskie bo posrednikow brak (dystrybutor i sprzedawca w jednym). Wziecie zawdziecza stosunkowi ceny do jakosci (na norweskim rynku). Rama karbon z chinskiego katalogu.
arek.gdynia Napisano 28 Lutego 2015 Autor Napisano 28 Lutego 2015 Czyli wg Twojego doświadczenia to dobry rower ? http://whitebikes.no/white2015/terreng/xc275-carbon-killer/ Znalazłem go tutaj. Parametry wyglądają na niezłe. Cena dla mnie 12000 nok - na stronie 17000nok.
tobo Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Czy dobry? 12 tysiecy koron to okolo 6 tys zl. Musialbys poszukac co dostaniesz w tej cenie z innych firm. Karbonowa rama, niezly amortyzator, Na norweskim rynku nie maja raczej konkurentow jesli chodzi o jakosc w stosunku do ceny. mieszany osprzet slx-xt. Tu nie maja ultra wziecia mimo atrakcyjnej ceny - bo to produkt marketowy. Sprzedaz wynika raczej z uprzedzenia niz z realnie gorszej jakosci - po drogie rowery ludzie raczej chodza do sklepow rowerowych, gdzie moga porozmawiac o produkcie duzo lepiej niz ze sprzedawca w markecie na dziale sportowym.
arek.gdynia Napisano 28 Lutego 2015 Autor Napisano 28 Lutego 2015 Chodziło mi właśnie o techniczną poradę. Czy osprzęt plus rama za 6 tysięcy jest warty uwagi. Jeśli chodzi o sklep Xxl to raczej nie market. Owszem jest to duży sklep sportowy z różnymi działami,ale zapewniam,ze dział rowerowy jest tak duży jak mało jaki sklep rowerowy w Polsce z dużym serwisem i profesjonalną obsługą. Rozmawiałem z nimi na temat roweru, ale chciałem poznać opinię ludzi ze świata rowerów w Polsce. Dziękuję za opinię i pozdrawiam.
tobo Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Jest to market sportowy, coś jak Decathlon (a w Norwegii G-sport czy Mx Sport). Serwis i obsługa na podobnym poziomie - wiem co piszę bo mieszkam tu Cena jest niska bo jest to marka tego sieciowca (więc rowery są wyprodukowane dla nich, więc w łańcuchu sprzedaży odpada przynajmniej jedno ogniwo - zysk dystrybutora), nawet robiąc zniżkę jak w tym przypadku i tak na tym zarabiają. Jest to dobry produkt - ze względu na rodzaj i klasę komponentów nie odbiegający pod tym względem od konkurencji - nawet ją przewyższając. Cechą charakterystyczną rowerów White są komponenty Ritchey i koła zbudowane na piastach Shimano - raczej rzadkość Pytanie jak chcesz tego roweru używać - zgodnie z przeznaczeniem czy zgodnie z tutejszymi sposobami użytkowania rowerów mtb - jazda miejska? Żródłem informacji na temat tego roweru będzie norweski magazyn Terrengsykkel albo Sykkel, w którym widziałem testy rowerów White. Oprócz tego forum Terrengsykkel.
arek.gdynia Napisano 28 Lutego 2015 Autor Napisano 28 Lutego 2015 Ja mieszkam w Bergen Chyba nie myślałeś że chce z Polski do Norwegii na zakupy po rower wyskoczyć. Poznałem opinie na temat tego sprzętu w Norwegii i teraz chcialem to skonfrontowac z polskimi realiami, ponieważ nie jestem specjalistą i nie chciałem strzelić gafy. Osprzęt zawsze jest podobny dlatego liczyłem na suchą techniczną poradę. Np. Rower na podobnych podzespolach marki nn mozna kupic w Polsce dużo taniej itp. Lub jest wart tych pieniędzy. Miałem nadzieję że osoba która siedzi w temacie od razu plus minus bedzie wiedziała o co chodzi. Dziękuję za zaangażowanie. Pozdrawiam
Mod Team anarchy Napisano 14 Marca 2015 Mod Team Napisano 14 Marca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.