Skocz do zawartości

white xc 275 killer

arek.gdynia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

www.whitebikes.no

Zobacz strone a na pewno zrozumiesz czemu ciezko cokolwiek znalezc na jego temat :)

Norweska marka sportowego marketu xxl. Ceny niskie bo posrednikow brak (dystrybutor i sprzedawca w jednym). Wziecie zawdziecza stosunkowi ceny do jakosci (na norweskim rynku). Rama karbon z chinskiego katalogu.

Napisano

Czy dobry? 12 tysiecy koron to okolo 6 tys zl. Musialbys poszukac co dostaniesz w tej cenie z innych firm. Karbonowa rama, niezly amortyzator,

Na norweskim rynku nie maja raczej konkurentow jesli chodzi o jakosc w stosunku do ceny. mieszany osprzet slx-xt.

Tu nie maja ultra wziecia mimo atrakcyjnej ceny - bo to produkt marketowy. Sprzedaz wynika raczej z uprzedzenia niz z realnie gorszej jakosci - po drogie rowery ludzie raczej chodza do sklepow rowerowych, gdzie moga porozmawiac o produkcie duzo lepiej niz ze sprzedawca w markecie na dziale sportowym.

Napisano

Chodziło mi właśnie o techniczną poradę. Czy osprzęt plus rama za 6 tysięcy jest warty uwagi.

Jeśli chodzi o sklep Xxl to raczej nie market. Owszem jest to duży sklep sportowy z różnymi działami,ale zapewniam,ze dział rowerowy jest tak duży jak mało jaki sklep rowerowy w Polsce z dużym serwisem i profesjonalną obsługą.

Rozmawiałem z nimi na temat roweru, ale chciałem poznać opinię ludzi ze świata rowerów w Polsce.

Dziękuję za opinię i pozdrawiam.

Napisano

Jest to market sportowy, coś jak Decathlon (a w Norwegii G-sport czy Mx Sport). Serwis i obsługa na podobnym poziomie - wiem co piszę bo mieszkam tu :)

Cena jest niska bo jest to marka tego sieciowca (więc rowery są wyprodukowane dla nich, więc w łańcuchu sprzedaży odpada przynajmniej jedno ogniwo - zysk dystrybutora), nawet robiąc zniżkę jak w tym przypadku i tak na tym zarabiają.

Jest to dobry produkt - ze względu na rodzaj i klasę komponentów nie odbiegający pod tym względem od konkurencji - nawet ją przewyższając.

Cechą charakterystyczną rowerów White są komponenty Ritchey i koła zbudowane na piastach Shimano - raczej rzadkość 

Pytanie jak chcesz tego roweru używać - zgodnie z przeznaczeniem czy zgodnie z tutejszymi sposobami użytkowania rowerów mtb - jazda miejska?

Żródłem informacji na temat tego roweru będzie norweski magazyn Terrengsykkel albo Sykkel, w którym widziałem testy rowerów White. Oprócz tego forum Terrengsykkel.

Napisano

Ja mieszkam w Bergen :) Chyba nie myślałeś że chce z Polski do Norwegii na zakupy po rower wyskoczyć. Poznałem opinie na temat tego sprzętu w Norwegii i teraz chcialem to skonfrontowac z polskimi realiami, ponieważ nie jestem specjalistą i nie chciałem strzelić gafy. Osprzęt zawsze jest podobny dlatego liczyłem na suchą techniczną poradę. Np. Rower na podobnych podzespolach marki nn mozna kupic w Polsce dużo taniej itp. Lub jest wart tych pieniędzy. Miałem nadzieję że osoba która siedzi w temacie od razu plus minus bedzie wiedziała o co chodzi. Dziękuję za zaangażowanie. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...