klipol Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Witam Mam pytanie czy miał ktoś taki problem jak ja, a mianowicie nie moge nisko opuścić siodełka gdyż na tej róże w ramie co wchodzi sztyca mam wkręcone 2 śruby pod koszyczek do bidonu. Odkręcenie śrub też nic nie daje bo w otworach na te śrubki rama jest zagięta do środka i blokują sztyce w połowie drogi na dół :wink: Posiadam taki oto rower http://www.giant-bicycle.com/pl/030.000.00...2003&model=9878 i nie wiem jak ten problem rozwiązać , tzn. nie mój problem tylko problem mojej dziewczyny bo jest troche krótsza i nie może całkiem dostać do pedałów Pozdrawiam
kadargo Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 >>klipol ze sie tak spytam: a po co ty chcesz to zrobic !!?? michal
Blue Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 "nie mój problem tylko problem mojej dziewczyny bo jest troche krótsza i nie może całkiem dostać do pedałów tongue.gif " czytac prosze .... ekhem ja nie wiem ... chyba tylk okrotsza sztyca zalatwi sprawe.
tichy Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Jeśli to ,,wgięcie'' jest słabe to widzę 2 sposoby 1) pręt (lub patyk, oby się nie złamał w ramie) owinięty papierem ściernym i trochę cierpliwości 2) rozwiercenie tych otworków od zewnątrz. Musisz sam ocenić czy w ten sposób nie uszkodzisz/osłabisz ramy
DamianYukon Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 utnij ta sztyce po prostu.. akurat rower straci troche na wadze
Mod Team Odi Napisano 21 Lipca 2006 Mod Team Napisano 21 Lipca 2006 Skrócenie sztycy o przeszkadzający kawałek będzie najlepszym i najprostszym rozwiązaniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.