Skocz do zawartości

[dzwonek] elektroniczny

Caine

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dodam tylko że nie interesuje mnie żaden Airzound ani samoróbka z alarmu samochodowego. Sądze że coś takiego istnieje bo pare lat temu widziałem coś takiego u kolegi i wyglądało na gadżet do roweru. Głośność tego urządzenia była odpowiednia - o wiele głośniejsza od zwykłego dzwonka ale też nie 115 dB jak airzound.

• Mod Team
Napisano

Było kiedyś na Allegro i to za śmieszne pieniądze. Nawet się na to skusiłem :) Straszna tandeta. Do makro można zamontować, ale do roweru bym się wstydził.

Napisano

możesz kupić kierunkowsazy do roweru :) i tam odrazu masz wbudowany dzwonek na kierownicy przy sterowaniu kierunkowskazami :) uwaga najlepsza: różne melodyjki do wyboru :)

Napisano

Dobry bajer...tyle że dla małych dzieciaków. Pare takich małolatów u mnie na osiedlu ma takie dzwonki. Nie wiem skąd oni to wzięli ale to małe cholerstwo jest naprawdę głośne :D ..no i faktycznie..dąło się zauwazyć że rodzajów melodii jest wpiździec :lol: . Od syreny policyjnej po jakieś dziwne piski :P

Napisano

No i właśnie w tym cały ból. Gdyby odgłos wydawany przez coś takiego był by "normalny" to takie urządzenie, moim zdaniem, było by o wiele mniej obciachowe niż klasyczny dzwonek nie wspominając już o tym osławionym airzoundzie.

Swoją drogą... Chryste, trąbka na rowerze?? Jak można nie widzieć w tym obciachu?

• Mod Team
Napisano
trąbka na rowerze?? Jak można nie widzieć w tym obciachu?

Mnie osobiście strasznie się to nie podoba i mimo walorów użytkowych Arizounda podobnie jak nóżki nie założyłbum do roweru.

Napisano

Te sygnały elektroniczne to porażka - wielka, niewygodna obudowa itd. Ale głośne są, to trzeba przyznać... Za młodu, jak to miałem, potrafiłem się zaczaić za nie podejrzewajacym niczego niespodziewanego pieszym i odpalić syrenę :P Reakcja była natychmiastowa, to jest jedyna zaleta :D

Napisano

Postęp techniczny powinien był juz to załatwić ;) Np. taki kobiecy alarm osobisty - mały a głośny jak cholera. Nie chce mi się wierzyć że nie wymyślili nic praktycznego i nie tandetnego na rower.

Napisano

Z takim czymś miałem do czynienia, gdy dawno temu rodzice mi sprawili używanego BMXa z zagranicy. Dzwonek nie miał melodyjek do wyboru tylko robił głośne "BZZZ" i pozbyłem się go dość szybko. Poza tym na pewno by nie spełniał wymagań przepisów jako "inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku" :033:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...