Caine Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Dodam tylko że nie interesuje mnie żaden Airzound ani samoróbka z alarmu samochodowego. Sądze że coś takiego istnieje bo pare lat temu widziałem coś takiego u kolegi i wyglądało na gadżet do roweru. Głośność tego urządzenia była odpowiednia - o wiele głośniejsza od zwykłego dzwonka ale też nie 115 dB jak airzound.
Mod Team Odi Napisano 21 Lipca 2006 Mod Team Napisano 21 Lipca 2006 Było kiedyś na Allegro i to za śmieszne pieniądze. Nawet się na to skusiłem Straszna tandeta. Do makro można zamontować, ale do roweru bym się wstydził.
kamykyo Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 możesz kupić kierunkowsazy do roweru i tam odrazu masz wbudowany dzwonek na kierownicy przy sterowaniu kierunkowskazami uwaga najlepsza: różne melodyjki do wyboru
GZA20 Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 Dobry bajer...tyle że dla małych dzieciaków. Pare takich małolatów u mnie na osiedlu ma takie dzwonki. Nie wiem skąd oni to wzięli ale to małe cholerstwo jest naprawdę głośne ..no i faktycznie..dąło się zauwazyć że rodzajów melodii jest wpiździec :lol: . Od syreny policyjnej po jakieś dziwne piski
Caine Napisano 21 Lipca 2006 Autor Napisano 21 Lipca 2006 No i właśnie w tym cały ból. Gdyby odgłos wydawany przez coś takiego był by "normalny" to takie urządzenie, moim zdaniem, było by o wiele mniej obciachowe niż klasyczny dzwonek nie wspominając już o tym osławionym airzoundzie. Swoją drogą... Chryste, trąbka na rowerze?? Jak można nie widzieć w tym obciachu?
Mod Team Odi Napisano 21 Lipca 2006 Mod Team Napisano 21 Lipca 2006 trąbka na rowerze?? Jak można nie widzieć w tym obciachu? Mnie osobiście strasznie się to nie podoba i mimo walorów użytkowych Arizounda podobnie jak nóżki nie założyłbum do roweru.
Świstu Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 Te sygnały elektroniczne to porażka - wielka, niewygodna obudowa itd. Ale głośne są, to trzeba przyznać... Za młodu, jak to miałem, potrafiłem się zaczaić za nie podejrzewajacym niczego niespodziewanego pieszym i odpalić syrenę Reakcja była natychmiastowa, to jest jedyna zaleta
Caine Napisano 21 Lipca 2006 Autor Napisano 21 Lipca 2006 Postęp techniczny powinien był juz to załatwić Np. taki kobiecy alarm osobisty - mały a głośny jak cholera. Nie chce mi się wierzyć że nie wymyślili nic praktycznego i nie tandetnego na rower.
uel Napisano 23 Lipca 2006 Napisano 23 Lipca 2006 Z takim czymś miałem do czynienia, gdy dawno temu rodzice mi sprawili używanego BMXa z zagranicy. Dzwonek nie miał melodyjek do wyboru tylko robił głośne "BZZZ" i pozbyłem się go dość szybko. Poza tym na pewno by nie spełniał wymagań przepisów jako "inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.