Skocz do zawartości

[Licznik] Jaki licznik polecacie do MTB

nikodem1918

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym kupić jakiś dobry licznik już z wyższej półki mam namyśli liczniki z GPS pomiarem tętna itp. Chociaż na takie urządzenie powinno się już mówić komputer rowerowy :D Chodzi mi o coś w stylu Garmin GPS edge 500 lub coś w tym stylu i z jakąś przyzwoitą ceną.

PS. Przepraszam za poprzedni błąd w temacie.

Napisano

W Sugmie jest pomiar pulsu zapomniałem wcześniej napisać to jest rzecz, na któej mi zależy :) No i GPS :D

No ale wiecei automatycznie nie chce kupować jakiegoś szajstwa za takie pieniądze.

Napisano

Ja mam sigme rox 6.0, z której log sobie łącze z logiem z gpsa. Ale mój telefon ma tak niedokładny gps, że masakra... Wątpie czy można coś tanio załatwić co nie będzie pokazywało śladu z dokładnością do 20 metrów :P

Napisano

Mio Cyclo 105 kosztuje praktycznie tyle co garmin edge 500, niezbyt opłaca się kombinować. Przy Sigmie Rox 6.0, jak się nie ma dobrego GPSa to kupowanie logera za 200zł tez mija się z celem. Do tego koszt stacji dokującej (prawie 100zł). Lepiej odłożyć pare miesięcy dłużej na garmina.

Napisano

Wiecie z tego co mi najbardziej zależy jest ten GPS i pulsometr jak już wcześniej pisałem gdyż nie posiadam telefomu z funkcją GPS. Z Waszych komentarzy wywnioskowałem, że najlepszym licznikiem jest Garmin edge 500/510 tylko za niego muszę dać 650 minimum.

Napisano

No GPS i pulsometr bo mam trochę problemy kardiologiczne.

Ok poszukam czegoś :D Dzięki

A co powiecie o tym liczniku ?

http://allegro.pl/licznik-rowerowy-atech-mcx-305-mb-z-pulsometrem-i5098451819.html

Albo o tej Sigmie ?

http://allegro.pl/sigma-rox-6-0-cad-licznik-z-pulsometrem-i-altimetr-i5050630587.html

Wiem mam rozmach ceny trochę ale też nie posiadam dużo hajsu na takiego Garmina :P

Co prawda nie ma GPS ale na to już przymknę oko :P

Miał ktos taki licznik i czy w ogóle się opłaca go kupować ?

Napisano

Co ma cena licznika do naszego zdania? Trzeba było zadać pytanie w stylu "czy uważacie że ten licznik jest warty swojej ceny"

I nikt tu nie ma spiecia, a na pewno nie ja.

Napisano

Dobra dzięki za informacje. Dużo mi pomogliście. Teraz już znam odpowiedzi na pytania jakie mi przychodziły do głowy co do licznika. Jeszcze raz wielkie dzięki. :)

Pozdrawiam.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Polecam mio 105, ma identyczne funkcje jak edge 500 a jest sporo tańszy. Udało mi się go uprać w pralce i nadal działa.

Jeżeli chodzi o oprogramowanie to nie miałem problemów, a platforma mio share ma bezpośrednie przekierowanie min, do stravy wiec jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do innych portalów to ma wybór. Pasek tętna jest dużo lepszy niż w garminie, ceny dodatkowych akcesoriów są do zniesienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...