Ollaa Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Cześć!Jeśli ktoś mieszka w Poznaniu lub okolicach i ma ochotę spędzać rowerowo czas, do chętnie służę towarzystwem.Pozdrawiam
Dydym Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Witam, jakiego typu wypady rowerowe masz na myśli ? na szosówce czy mtb ? bardziej asfalt czy lasy lub mieszane wyprawy ? i ostatnie pytanie z jakiej dzielnicy Pani jest ? Pozdrawiam
Ollaa Napisano 26 Lutego 2015 Autor Napisano 26 Lutego 2015 Cześć , mam rower MTB, preferuje jazdę w terenie, ale raczej są to mieszane wyprawy-asfalt i lasy. Mieszkam na Winogradach Pozdr:)
moni Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Jeżeli teren, to ja jestem na tak Daj znać, jak będziesz coś planować. Pzdr. M.
boogeyman Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Zorganizowany wypad na Śnieżycowy Jar https://www.facebook.com/events/381346592044259/
piotrek858 Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Witam, Jakby ktoś chciał pojeżdzić to proszę pisać pw. Jazda po szosie. Średnia 25km/h. Mieszkam na Wilda, Górczyn. Pozdr. Piotr
bobik314 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Pisałem kiedyś w podobnym temacie. Piątkowo, okolice wieży rtv. Rower MTB i preferuję mieszane trasy, lecz głównie teren. Ostatnimi czasy większość to wyjazdy 20-30km, gdyż pogoda jeszcze nie jest idealna, albo nie mam za dużo czasu przez pracę. Bardzo dużo okolicy mam już zwiedzone i wolę skorzystać z PKP aby móc zwiedzać więcej. Zaliczyłem już 2 samotne trasy ok 60km do Skoków. Średnia w ruchu wychodzi na poziomie 18km/h. Zmęczyć wolę się w bliskim otoczeniu, na dalsze trasy to spokojniej. Dla zainteresowanych mogę podesłać link do profilu na strava.com
mike78 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Podczepię się pod temat Szukam rowerzystów do wspólnego pojeżdżenia w okolicach Poznania np. do Zielonki, Obornik itp. - lasami, sciezkami rowerowymi. Mam kilka dni zaległego urlopu ktory mogę wykorzystać urlop i pojezdzić w tygodniu -wyjazdy tak 9-16. Weekendy tez wchodzą w grę, ale do ustalenia godziny i termin.Mozliwe dystanse dzienne - na początek do 100km Moj profil na bikestats: http://www.bikestats.pl/rowerzysta/mikem78 pozdrawiam
dydym2 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Witam , planuje zorganizować weekendowy wypad w okolice Margonina , powrót przez Chodzież , Ryczywół bo tam są pyszne lody . Wypad z noclegiem , wieczornym ogniskiem . Jeżeli ktoś chętny zapraszam do dyskusji . A ha i bory tucholskie bym zobaczył kiedyś ...podjechać autem do Chojnic lub Kościerzyny i tam robić całodniowe wyprawy .
bobik314 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Większe wypady, wstępnie zainteresowany, ale to pewnie dopiero od lipca. Wypady jednodniowe - jak się pokaże wolny dzień i kilkugodzinowe - gdy pogoda zsynchronizuje się ze spokojem w pracy. Dydym - mieliśmy w tamtym roku pojeździć, ale coś się nie udało :]
dydym2 Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Bobik314 witam , myśle że pisząc Dydym , masz na myśli mojego brata , bo ja mam nick dydym2 . jak będę organizował jakiś jednodniowy wyjazd to napiszę .
moni Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 To i ja dorzucę swoje 3 grosze... Rower MTB, Rataje, preferuję jazdę w terenie lub mieszaną. Podobnie jak kolega bobik nie widzę problemy żeby wsiąść w auto czy PKP i podjechać gdzieś dalej. Weekendy: Na początek trasy do 60-70km, później możemy negocjować.. Od poniedziałku do piątku: Po godz. 17:00, raczej wschodnia część Poznania i okolic, trasy powiedzmy 25-40km... Ponieważ w zimie mam inne hobby sezon rowerowy rozpoczęłam dopiero 2 tygodnie temu. Ostatnia trasa z Rataj przez Strzeszyn, Kiekrz do Tarnowa Podgórnego i z powrotem (61km) wyszła ze średnią 17km/h. Była to pierwsza dłuższa jazda w tym sezonie, dlatego uważam, że wynik ten jest do poprawy... Jeżeli ktoś ma ochotę pojeździć razem, to proszę o info. Pzdr. Moni
boogeyman Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Może w końcu też się zdecyduję na jakiś wspólny wypad preferuje lżejsze trasy pod względem nawierzchni, czyli ubite ścieżki, asfalt itp. Jestem z winograd i przykłady takich tras które z chęcią kręcę to Zielonka, Morasko, WPN, nadwarcianksi szlak (ten od Puszczykowa), Swarzędz. Rekord życiowy to 160km, średnia lekko powyżej 20kmph. Na asfalcie mogę utrzymać 25-30kmph, przy jeździe mieszanej wychodzi ok 22kmph. W tym roku niecałe 800km, ostatni raz w ubiegłą sobotę jeździłem Trasy różne, do 100km lekko mogę jechać, powyżej to może okolice połowy czerwca jak regularnie zacznę jeździć.
bobik314 Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Dydym2 - faktycznie, to z bratem Ja dam znać po weekendzie jak będzie z czasem u mnie. W planach w środku tygodnia ma wyruszyć do Skoków. Trasę znam bardzo dobrze, jechałem tam sam 2 razy, a z kimś dodatkowe 2 razy. Średnia prędkość w ruchu osiągała 19km/h. To jest moja taka trasa wzorcowa, po której jeżdzę i chce nagrywać i robić zdjęcia, aby mieć ładne porównanie jak przyroda się zmienia. Trasa jest, subiektywnie, najładniejszą w okolicy Poznania. Jak ktoś uważa inaczej to chętnie usłyszę. https://vimeo.com/album/2998832 https://vimeo.com/album/3396168 Ogólnie to zależy mi na odkrywaniu okolicy. (Nie)stety sporo północy Poznania już zjeździłem i dlatego aby coś zobaczyć nowego muszę mieć więcej czasu. Może Wy wrzuccie jakie trasy byście chcieli zrobić? Albo co zrobiliście i polecacie?
boogeyman Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Hmm, ciekawa trasa jutro miałem w planach oborniki-lusowo-niepruszewo, ale chyba do skoków się przyjadę nie znam trasy od urochowa więc fajnie będzie gdzieś indziej się przejechać a powrót przez oborniki i maniewo.
rmk83 Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Trasa jest, subiektywnie, najładniejszą w okolicy Poznania. Jak ktoś uważa inaczej to chętnie usłyszę. Może Wy wrzuccie jakie trasy byście chcieli zrobić? Albo co zrobiliście i polecacie? Ja uważam inaczej ) Moge pisać i pisać Ale subiektywnie Co polecam? Wsiąść na rower i jechać tam gdzie nas jeszcze nie było. Tak jest najciekawiej Jeśli ktoś ma ochotę na dłuższe, całodniowe wypady, głównie po asfaltowych/szutrowych drogach jestem chętny do potowarzyszenia Może być 200km i więcej
bobik314 Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 To pisz! Chętnie dowiem się co polecacie Dzisiaj za 1-2h wyruszę trochę pokręcić. Prawdopodobnie Radojewo i okolice. Jutro chciałem pojechać do Skoków około 16, ale ma być wiatr >5m/2 i duże zachmurzenie, więc jakoś bardzo mi się nie chce akurat tej trasy. Wolałbym minimalne chmurki i mniejszy wiatr. Jak ktoś jest zainteresowany, ma czas, swoją trasę, to dajcie znać. Konkrety: - jutro od 16 do wieczora, powrót z użyciem pkp/mpk. Nie mam światła, oraz nie chciałbym wracać po zmroku. - preferuję teren z dala od tłumów i dużego ruchu - mieszkam na Piątkowie, niedaleko wieży rtv - idealnie 20-60km
boogeyman Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 Taa, ten wiatr to porażka ostatnio, rok temu był ładniejszy maj... W weekend chciałem zrobić Twoją trasę, ale przez wiatr juz w Starczanowie odbiłem na Oborniki, i powrót do domu przez Maniewo. Tylko że w planach miałem kółko (coś koło 110km by było), nie lubię jeździć komunikacja z rowerem
bobik314 Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 Zrobiłem 16km tylko https://www.strava.com/activities/307241569 , aby płuca przedmuchać. Jutro gdyby ktoś był zainteresowany to mogę się trochę pokręcić, ale pogoda nie przekonuję na długą jazdę - dodatkowo ma lekko popadać.
bobik314 Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 W piątek ma być ładna pogoda, więc spróbuję przejechać się do Skoków. W sobotę z kole myślę o tym aby podjechać pkp do Czempina i zrobić trasę przez Śrem do Poznania. Trasa trochę na południe i następnie czerwonym szlakiem http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=13&lat=52.09657&lon=16.80976&layers=B000000FFFFTFF&mlat=52.09340&mlon=16.73560&mbody=miasto[br]Pozna%C5%84[br]wielkopolskie[br]Polska
pio84 Napisano 21 Maja 2015 Napisano 21 Maja 2015 Witam, czy ktoś planuje trasę ok. 30-50km w okolicach Poznania na sobotę lub niedzielę? Chętnie się dołączę. Celuję głównie w leśne ścieżki + ewentualnie trochę asfaltu.
Color Napisano 21 Maja 2015 Napisano 21 Maja 2015 @pio84 Prawdopodobnie w sobotę w końcu wytacham rower i gdzieś wyskoczę na niedługą wycieczkę. Jakby co - pisz na pw. Jakoś się zgadamy co do godziny i kierunku
bobik314 Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 W niedzielę ma być lepsza pogoda niż w sobotę (dzisiaj). Ja (wczoraj w sumie) w piątek zrobiłem trasę prawie do Wągrowca. Dwie fotki po drodzę. Filmiki będą na dniach. http://www.panoramio.com/photo/119859692?a=1 http://www.panoramio.com/photo/119859615?a=1 W niedziele chce spróbować południe Poznania. Szczegóły napisze niebawem, ale nie chce nikomu obiecywać bo godzina rozoczęcia i miejsce jest niezależne ode mnie.
mike78 Napisano 27 Maja 2015 Napisano 27 Maja 2015 jak będzie pogoda, to moglbym w tę niedzielę 31.05 zaliczyc dluzszą (ok 100km) wycieczkę, wyjazd np. o 8 rano, powrót do 17. mozna dojechac PKP czy ktoś sie wybiera w jakies fajne miejsce? pozdrawiam
Dydym Napisano 27 Maja 2015 Napisano 27 Maja 2015 Hej, w niedziele myślałem żeby wyruszyć o 7-8 max do 12-13 . Ktoś chętny ? Ruszam z Piątkowa. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.