karpik Napisano 19 Września 2015 Napisano 19 Września 2015 Ktoś się wybiera w okolicę Puszczy dziś lub jutro?
karpik Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 Chciałbym podzielić się kolejną trasą, myślę, że bardzo ciekawą. http://umapa.pl/wwCFx Jest dość zróżnicowana pod względem nie tylko samej nawierzchni, ale i licznych zjazdów/podjazdów. Część trasy przebiega asfaltem, a część drogami szutrowymi oraz leśnymi ścieżkami. Uciążliwego piachu niewiele, a urozmaicenie terenu i liczne wąwozy, skarpy itp. urozmaicają przejazd oraz momentami dają nieco w kość. Wg wskazań mojego licznika długość trasy wynosi 48 km, ale przyznam, że trochę zbłądziłem tu i ówdzie. Podsumowując, polecam!
bobik314 Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 Karpik jak wrócę do zdrowia (max 10 dni jeszcze) i pogoda będzie dobra to, oraz jak będzie czas (ha!) to chętnie bym sprawdził tą trasę. Dam znać w tym temacie jak będę dostępny w tym temacie.
karpik Napisano 25 Września 2015 Napisano 25 Września 2015 bobik314, zdrowie najważniejsze! Życzę szybkiego powrotu do pełni sił. Zapowiada się piękna jesień, szybko nadrobisz zaległości.
mike78 Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 czy ktos chce gdzies jechac w niedziele/poniedzialek/wtorek ma byc super pogoda, moglbym sie wybrac na wycieczkę w godzinach 8-17. dajcie znac
karpik Napisano 22 Października 2015 Napisano 22 Października 2015 Jakieś weekendowe plany wyjazdowe? Ktoś, coś? Krajobraz Puszczy i pobliskich mi lasów urzeka, bogaty w mnogość jesiennych, złocistych barw.
karpik Napisano 6 Listopada 2015 Napisano 6 Listopada 2015 Ktoś wybiera się w okolice Puszczy Zielonki np. w niedzielę?
karpik Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 W Puszczy mokro, chłodno i ponuro. W powietrzu czuć nadchodzącą zimę. Nie mniej jednak, przepięknie pachnie lasem. Cóż chcieć więcej.
Wrzosin Napisano 24 Listopada 2015 Napisano 24 Listopada 2015 Pachnie błotem a nie lasem ;P przynajmniej na Morasku, ale i tak jest fajnie. A co do zimy to raczej nie w najbliższym tygodniu, niestety...
karpik Napisano 27 Listopada 2015 Napisano 27 Listopada 2015 Pachnie błotem a nie lasem ;P przynajmniej na Morasku, ale i tak jest fajnie. A co do zimy to raczej nie w najbliższym tygodniu, niestety... Eeee, nie było tak źle. Mokro, to prawda. Ale las o tej porze roku również ma swój urok.
bartoszer Napisano 4 Grudnia 2015 Napisano 4 Grudnia 2015 Witam! Trzeba wykorzystać dobrą pogodę jeszcze przed Świętami, zatem... Szosa jutro w okolicach godziny 11:00, 50-100 km, spokojne tempo. Ruszam z Naramowic/Piątkowa. Ktoś zainteresowany?
karpik Napisano 21 Grudnia 2015 Napisano 21 Grudnia 2015 W niedzielę udało mi się wykręcić 40 kilometrów w pobliskich lasach i Puszczy Zielonce. Pogoda iście wiosenna, wspaniała. Wróciłem co prawda umorusany po uszy w błocie, ale trochę na własne życzenie. Wybrałem takie trasy, które wymagały trochę "gimnastyki". Nie mniej jednak, nie żałuję. Grudniowe słońce przebijające się przez korony drzew - polecam!
krystek929 Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Witam wszystkich, ja jestem chętny na wspólne wypady po Poznaniu i okolicach . Aktualnie mam małą kontuzję kolana ale myślę, że do końca stycznia kolano wróci do dawnej formy. BTW. miałby ktoś w rowerze amortyzator 29" MANITOU TOWER PRO albo cos pokrewnego z MANITOU?stoję przed wyborem amorka do mojego peak'a i celuję w tę markę a nigdy dotąd nie jeździłem na Manitou.
mryski Napisano 3 Marca 2016 Napisano 3 Marca 2016 Ktoś jeszcze organizuje się na jakieś wspólne wypady po okolicach Poznania?
mike78 Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 mryski, a jezdzisz tym co masz pod nickiem? ja chętnie pojezdzę, ale mam crossa.
karpik Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Witam wszystkich, ja jestem chętny na wspólne wypady po Poznaniu i okolicach . Aktualnie mam małą kontuzję kolana ale myślę, że do końca stycznia kolano wróci do dawnej formy. BTW. miałby ktoś w rowerze amortyzator 29" MANITOU TOWER PRO albo cos pokrewnego z MANITOU?stoję przed wyborem amorka do mojego peak'a i celuję w tę markę a nigdy dotąd nie jeździłem na Manitou. Ktoś jeszcze organizuje się na jakieś wspólne wypady po okolicach Poznania? Hej! Jeżdżę głównie w lasach Puszczy Zielonki, Lasy Czerniejewskie czyli gminy Pobiedziska, Czerwonak i Murowana Goślina. Chętnie dołączę do wspólnych wypadów rowerowych.
mike78 Napisano 13 Marca 2016 Napisano 13 Marca 2016 >Hej! Jeżdżę głównie w lasach Puszczy Zielonki, Lasy Czerniejewskie czyli gminy Pobiedziska, Czerwonak i Murowana Goślina. Chętnie dołączę do wspólnych wypadów rowerowych. tez bylbym chętny, ale [pytanie - czy jak się zrobi naprawdę cieplo (maj -czerwiec) bierzecie pod uwagę wyjazdy tak w okol 100-130km w ciągu tygodnia? urlop pewno wymagany jesli ktos pracuje
karpik Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 tez bylbym chętny, ale [pytanie - czy jak się zrobi naprawdę cieplo (maj -czerwiec) bierzecie pod uwagę wyjazdy tak w okol 100-130km w ciągu tygodnia? urlop pewno wymagany jesli ktos pracuje Raczej ciężko byłoby zorganizować taki wyjazd po pracy, możne zabraknąć dnia. Pomysł jak najbardziej do przemyślenia. Weekendy w Twoim przypadku odpadają, czy masz na myśli zwiększenie dni spędzonych na dwóch kółkach czyli coś w tygodniu oraz dodatkowo weekend?
mike78 Napisano 20 Marca 2016 Napisano 20 Marca 2016 weekendy w moim przypadku wypadają rożnie - dzieci robią swoje chodzi o zwiększenie dni spędzonych na dwóch kółkach w tygodniu, oczywiscie jak będzie MEGA pogoda , zeby nie żal było urlopu
lysyadin Napisano 9 Kwietnia 2016 Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam, ja jestem z Murowanej Gośliny, jeśli ktoś by po niedzieli z okolic coś planował dajcie znać. Za dużo w życiu nie przejechałem, ale chętnie posłucham rad i postaram się nie spowalniać za nadto
Jacko01 Napisano 10 Kwietnia 2016 Napisano 10 Kwietnia 2016 Witajcie Ja z ul. Mieszka I Poznań. Codziennie śmigam ok 30-40km jeśli ktoś gotowy się przyłączyć zapraszam. Wróciłem do jazdy po 18 latach wiec nie traktujcie jak zawodowca
maciej762 Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Cześć, szukam kogoś kto byłby chętny pokręcić się z 2-2,5h po leśnych ścieżkach w okolicy jutro przed południem. Proponuje start nad Maltą przy lodowisku albo przy stoku o 11. Żadnej planowanej trasy nie mam i tu liczę na pomoc jeśli ktoś jest chętny. Proszę o kontakt na PW albo tu w wątku. Dysponuję typowym góralem do xc.
magiia Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 CześćI Jestem nowa na tym forum. I w związku z tym, że wiosna zaczęła się na całego postanowiłam odkurzyć swój rowerek i rozpocząć sezon Szukam chętnych osób do wspólnego zwiedzania na dwóch kółkach tych bliższych i trochę dalszych miejsc naszego wspaniałego zakątka wilekopolski. Preferuję trasy z dala od zgiełku miasta, no ale oczywście w tygodniu pozostają miejskie ścieżki i ścieżyny:) Jeśli ktoś ma ochotę dołączyć, proszę o kontakt
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.