Gość Kuba Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam ! Mam pytanie dotyczące u-locka który wybrać ?? Vorel 77871 czy może vorel 77872. Proszę o podpowiedzi. Z gory dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanRowerek Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Cześć :-) , fajnie że wybrałeś jako zapięcie roweru coś lepszego niż linki. O zapięciach marki Vorel dużo niestety Ci nie opowiem :-( , gdyż niemiałem z nimi styczności, dopiero przez twój post dowiedziałem się o tej marce, więc niechcę wprowadzać Ciebie w błąd, a może wypowie się ktoś kto miał albo chodziaż słyszał o zapięciach Vorel :-) . Ja natomiast mogę ci dać tylko parę wskazówek :-) : 1. Czy już wiesz czy będziesz się miał do czego przypiąć? (u-lock to nie łańcuch, więc trudniej zapiąć rower) /tutaj mała rada pojeździj po okolicy gdzie będziesz zostawiał rower i zbadaj teren w poszukiwaniu czegoś do zapięcia roweru (barierki, w miare dogodne słupy, dobre stojaki rowerowe) możesz wykonać papierową bądź kartonową wersję u-locka, pojeździć i posprawdzać. 2. Wejdź na jakiś sklep internetowy z akcesoriami rowerowymi i pooglądaj u-locki renomowanych producentów: Abus, Kryptonite, Onguard, Trelock, Magnum, Masterlock, (podałem według mnie od najlepszych). 3. Trzecia i ostatnia wskazówka: poczytaj w internecie jak i na tym forum, jest tu pare tematów o u-lockach. A jeżeli chciałbyś sprawdzić u-locka jak działa na żywo to mógłbyś przejść się po okolicznych sklepach rowerowych i sprawdzić tam. Pozdrowienia :-) p.s. Jak kupisz zapięcie to opisz je trochę, może komuś się to przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Witam ! Mam pytanie dotyczące u-locka który wybrać ?? Vorel 77871 czy może vorel 77872. Proszę o podpowiedzi. Z gory dziękuje za pomoc Nie używałem ani jednego ani drugiego modelu więc nie mam pojęcia jaka jest ich trwałość. Jednak używałem U-locki o różnych długościach. Zdecydowanie U-lock z dłuższym zapięciem jest bardziej uniwersalny. Praktycznie mogę nim przypiąć rower do dowolnego obiektu stałego. U-lock iem z krótszym oczkiem może zapiąć tylko do prostych elementów typu słupek czy stojak. Tak więc ja rekomenduję vorel 77872 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Witam ! Mam pytanie dotyczące u-locka który wybrać ?? Vorel 77871 czy może vorel 77872. Proszę o podpowiedzi. Z gory dziękuje za pomoc Używałem przez kilka miesięcy model 77870. Zamek zablokował się na amen w pozycji zamkniętej gdy rower był przypięty do stojaka. Ostatecznie uwolniłem swojego gracika przy pomocy krótkiego łomu i kawałka drewienka podłożonego żeby mniej ramę porysować. Siła jakiej musiałem użyć była tak niewielka że prawie wybiłem sobie zęby. Sam pręt jest w miarę solidny- próbowałem go później na próbę ciąć nożycami i trochę to potrwało. Słaby punkt to wyżej wspomniany zamek i mocowanie do niego pręta w postaci obracanego cylinderka z cieniutkiego metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Kuba
Witam ! Mam pytanie dotyczące u-locka który wybrać ?? Vorel 77871 czy może vorel 77872. Proszę o podpowiedzi. Z gory dziękuje za pomoc
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.