joel666 Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Wlasnie dostalem nowy rower i chyba jest zle skrecone tylne kolo. Jak zacisne tylny hamulec (tarcze) to samo kolo nadal mozna lekko poruszyc do przodu lub do tyl. Na boki nie ma zadnych luzow. Na pewno nie jest to kwestia hamulcow, w nich nic sie nie porusza. Porusza sie reszta kola. Co to moze byc ?
tobo Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 A tarcza jest dokręcona? Mocowanie centerlock czy 6 śrub? Ja bym to sprawdził.
joel666 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Napisano 25 Lutego 2015 tarcza Shimano SM-RT20 180/160mm, Center-Lock ok, podejde do serwisu zeby sprubowali dokrecic.
Leniu Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 za słabo dokręcony CL. Miałem tak samo a wydawało mi się ze już bardziej dokręcić nie można. Kontaktowałem się nawet z shimano i powiedzieli że żadnych luzów ma nie być...więc dokręciłem jeszcze mocniej i jest git.
tobo Napisano 26 Lutego 2015 Napisano 26 Lutego 2015 Chińczycy nie przykładają się do dokręcania połączeń gwintowanych. Kasety są luźne albo bardzo lekko dokręcone, to samo ze śrubami korb, śrubami trzymającymi linki itd. To samo z tarczami, które zazwyczaj można odkręcić bez wkładania w to dużo wysiłku.
joel666 Napisano 26 Lutego 2015 Autor Napisano 26 Lutego 2015 Rower skladany w Niemczech ale tam teraz pewnie tez same chinczyki/araby na akord po 5 eur skladaja. Takie czasy.
joel666 Napisano 1 Marca 2015 Autor Napisano 1 Marca 2015 za słabo dokręcony CL. Miałem tak samo a wydawało mi się ze już bardziej dokręcić nie można. Kontaktowałem się nawet z shimano i powiedzieli że żadnych luzów ma nie być...więc dokręciłem jeszcze mocniej i jest git. To bylo faktycznie to. Serwis 2 razy podchodzil do dokerecania ale na koniec faktycznie nie ma luzow. Wielkie dzieki za te informacje.
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2015 Mod Team Napisano 1 Marca 2015 Chińczycy nie przykładają się do dokręcania połączeń gwintowanych. Z drugiej strony, Józek ostatnio w marcoku pneumatem dopiero odkręcił korki w koronie z tym różnie bywa, ale trzeba to oczywiście wszystko sprawdzić. Ruszać sie także mogą klocki, bo one tam zawsze jakiś luz roboczy mają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.