mezert Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Przeglądałem temat ,,Polecane i niepolecane zamienniki", ale nie znalazłem tam tego co poszukuję. Jakie okładziny polecacie do hamulca shimano m615. Mam tarczę SM-RT30 (żywiczną). Czyli jak założę klocki metaliczne to tarcza bardzo szybko ulegnie zniszczeniu? Dlatego który z tech modeli najlepiej wybrać ? G01A, G01S, G03S. Nie zależy mi na odprowadzaniu ciepła bo nie jeżdżę po jakiś wielkich zjazdach, ale siał hamowania jest dla mnie ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ta żywiczna tarcza hamulcowa to zwykły marketing, zakładaj G03S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mezert Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Czytałem, że metaliczne są głośniejsze niż żywiczne. Objawia się w to w sposób takiego jakby pisku, skrzypienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g0sc Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Kupiłem ostatnio do SLX_a okładziny G01A. Powiem tak "MASAKRA" jak hamuję przed przejściem dla pieszych to wszyscy uciekają Co prawda używam tanie tarcze Quaxar Iris ale na wcześniejszych okładzinach w hamulcach (BR-M446) nie piszczały. Edytowane 25 Lutego 2015 przez g0sc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mezert Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 To G01A odpada. G01S mam obecni i są nawet ok. nie piszczą i dobrze hamują, ale przy odpowietrzaniu zalałem je olejem i teraz chcę wymienić i znaleźć lepsze. I chyba kupie te metaliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jak żywice ci piszczą, to albo tarcza do kitu, albo coś jest brudne. Co do głośności metali. Na pewno jest głośniej na mokro, ale podczas normalne jazdy nie trzeba się bać straszenia pieszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mezert Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Po mokrych terenach rzadko jeżdżę. Dlatego biorę te G03S. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi